Gavepakke fra Jens

PÅ BESØK: Daværende forsvarsminister Grethe Strøm Eriksen (i midten) sammen med Tjøme-ordfører Bente Kleppe Bjerke på besøk på Mågerø. Til høyre Aps gruppeleder på Tjøme, Petter Gjertsen. Foto: Terje Wilhelmsen

PÅ BESØK: Daværende forsvarsminister Grethe Strøm Eriksen (i midten) sammen med Tjøme-ordfører Bente Kleppe Bjerke på besøk på Mågerø. Til høyre Aps gruppeleder på Tjøme, Petter Gjertsen. Foto: Terje Wilhelmsen

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

TJØME: Statsminister Jens Stoltenberg gir sin partikollega og Tjøme-ordfører Bente Kleppe Bjerke en gavepakke et snaut år før valget. Luftforsvarets stasjon på Mågerø skal videreutvikles.

DEL

Dermed kan all usikkerhet rundt stasjonens framtid legges til side. Luftsvarets stasjon på Mågerø har vært truet av nedleggelse tre ganger siden slutten av 1990-tallet, men har overlevd hver gang. Senest da Forsvarets langtidsprogram ble vedtatt i 2008.

– Til å stole på

– Jeg er glad for at den rødgrønne Regjeringen er til å stole på og at mener alvor med sitt langtidsprogram ved å satse videre på Mågerø. Det er viktig for Tjøme kommune ettersom det er 130 arbeidsplasser ved stasjonen, sier Tjømes ordfører Bente Kleppe Bjerke til Tønsbergs Blad.

Hun har selv en bakgrunn som flygeleder ved stasjonen.

Hovedstasjon

I forslaget til statsbudsjett heter det at Luftforsvarets stasjon på Mågerø, som er en av to hovedstasjoner for kontroll og varsling av luftrommet i Norge, skal videreføres og videreutvikles i samsvar med NATOs kommando- og kontrollsystem.

– Dette er også svært viktig for de ansatte ved stasjonen. De har opplevd en svært turbulent tid med stor usikkerhet knyttet til framtida. Nå vil de slippe denne usikkerheten. Det er i tråd med hva daværende forsvarsminister Grethe Strøm Eriksen (Ap) sa da hun besøkte stasjonen i 2007. Den gang lovet hun at beslutningen man da skulle ta, ville bli stående i mange år. Hun lovet at de ansatte skulle slippe de omkampene man har hatt hvert fjerde år i forbindelse med rulleringen av langtidsprogrammet. Dette løftet holdes nå av Regjeringen. Det er jeg glad for og det er verdt å merke seg, sier Bente Kleppe Bjerke til Tønsbergs Blad.

Artikkeltags