– Godt å kunne bidra

Mathea Wego Karlsen (7) går på Eik skole som er aktive bidragsytere til Slottsfjellet Barnehjem og ressurssenter på Sri Lanka. Her har hun med gaver til barna.

Mathea Wego Karlsen (7) går på Eik skole som er aktive bidragsytere til Slottsfjellet Barnehjem og ressurssenter på Sri Lanka. Her har hun med gaver til barna. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

TØNSBERG: Slottsfjellet Barnehjem og Ressurssenter bygger nye lokaler på Sri Lanka. Nå gleder de seg til åpning.

DEL

– Det er utrolig gøy å se at pengene kommer fram, og vi er veldig glade for å få oppleve utviklingen så nært, sier Anette Wego Karlsen.

I oktober var hun, sammen med mannen Marcus Wego og deres to døtre Oda (5) og Mathea (7) på vei til Maldivene, da de bestemte seg for å stoppe innom Sri Lanka på veien.

– Mathea går på Eik skole som har støttet barnehjemmet fra de startet opp etter tsunamien i 2004, så vi syns det var litt spennende å se hva de driver med, sier Anette.

Tok med gaver

Familien samlet først inn litt penger under Eikbarnas dag, og ble sponset med diverse skolesaker de kunne ta med til barna.

– Fra Norge tok vi med oss blyanter, fargestifter, skrivebøker og hoppetau. Alle ble så glade av å få tingene, sier eldstedatter Mathea (7) som fikk dele ut gaver til barna.

I tillegg handlet familien inn 120 håndklær, tannbørster, tannkrem, såpestykker, kaker, brus, fotballer og volleyballer til barna mens de var i Trincomalee.

– Det er helt utrolig å se gleden barna får av kun en blyant eller en ball. Etter å ha fått møte dem er det ekstra gøy å være med på å bidra, og barna har blitt spesielt opptatt av det, sier Anette.

Turen gikk også til guttebarnehjemmet og jentebarnehjemmet i Trincomalee, der familien fikk se hvordan barna sov.

– I guttehjemmet er det ca. 15 køyesenger i ett rom med kun ett pledd og én pute. Det var en stor vekker å se hvor lite disse barna faktisk har, og hvor mye det hjelper når folk støtter, sier Anette.

Bygger egne lokaler

Slottsfjellet barnehjem har til nå leid lokaler, men i løpet av neste år åpner et nytt ressurssenter, med midler samlet inn i Norge.

– Det nye ressurssenteret bygges på tomta rett over veien fra det nåværende ressurssenteret, så veien er ikke lang for barna, sier Mukilvannan Navaratnam, leder for Slottsfjellet barnehjem og Ressurssenter.

– Det betyr enormt mye for oss å kunne ha egne lokaler, sier han, og forteller at byggingen er godt underveis.

– Straks kommer taket på plass, og målet er en åpningsseremoni våren 2013, sier han.

Har hjulpet 1453 barn

Fra de startet opp i 2005, til nå har ressurssenteret gitt 1453 barn utdanning i data, engelsk, søm og landbruk.

– Alt arbeid er ulønnet og frivillig, de eneste som får lønn er de ansatte som arbeider på Sri Lanka, sier Mukil.

– Det er veldig givende å vite at vi gjør en forskjell, og vi står på alt vi kan for barna der nede, sier han.

Artikkeltags