Gravearbeidene på den nye Vestfoldbanen ved Holmestrand ble litt vanskeligere enn planlagt da denne gravemaskinen sank ned i grunnen fredag formiddag.

Plutselig forsvant gravemaskinen ned i kvikkleiren nord for Holmestrand.

– Det er veldig bløte masser der inngangen til den nye jernbanetunnelen skal bli, sier prosjektleder Knut Edmund Knutsen i Jernbaneverket til Tønsbergs Blad.

Del på Facebook

Men han legger til at det ikke skal være noen fare for at det skal skje ras i området.

– Vi har boret over hele området så vi kjenner grunnen, sier han.

Han ser ingen dramatikk i fredagens hendelse.

– Det er ingen dramatikk i hendelsen, men vi må endre måten vi graver på fremover ved at vi graver mindre høyder av gangen, sier prosjektleder Knut Edmund Knutsen i Jernbaneverket.

Arbeidstilsynet undrer seg over uttalelsen fra prosjektlederen.

– Har de boret over hele området og de sier at de kjenner grunnen, ja da skal ikke dette kunne skje, sier Finn Zachariasen, seniorinspektør, bygg og anlegg i Arbeidstilsynet.

Han legger til at dette er hendelse som ikke skjer ofte.

– Dette er ikke noe som skjer ofte, og sånn skal det ikke være. Enten har de ikke kjent grunnen godt nok, eller så har ikke gravemaskinføreren blitt informert om grunnforholdene, sier han.

LES MER: 14,1 kilometer koster 5,6 milliarder

At gravearbeidene nå må foregå på en annen måte enn tidligere skal ikke forsinke arbeidet med den nye jernbanestrekningen. Etter planen begynner sprengningsarbeidet i den nye tunnelen i desember.

LES MER: Skeptisk til fem i bredden

Strekningen Holm- Nykirke skal etter planen stå ferdig i 2015. Da er anlegget bygget for tog som kan kjøre i 250 kilometer i timen.

Gravemaskinen er nå dratt opp av leira.

Bli tilhenger av Tønsbergs Blad på Facebook.