Det var i styremøtet til Edda Media Buskerud AS i dag at Borud ble ansatt. Han er i dag ansvarlig redaktør i Tønsbergs Blad, en stilling han har hatt siden 2008. Før det var han nyhetsredaktør i samme avis fra 2004.

Borud er ikke ukjent med Drammen. Han jobbet som journalist i Drammens Tidende 1997-1998, og bodde der en periode da han senere jobbet i Aftenposten og Dagsavisen. I Dagsavisen var han politisk journalist og nyhetsleder.

Utdannelse har han fra England, med journalistikk fra Darlington og utdannelse innen internasjonale forhold fra University of Sussex.

Håkon Borud er gift med Nina og har to barn. Han er bosatt i Sandefjord der han også er oppvokst.

– Drammens Tidende får en svært god redaktør som vil videreutvikle det avisen står for med god og engasjerende journalistikk i et godt flermedialt samspill, sier Geir Arne Bore, avtroppende ansvarlig redaktør, til dt.no.

– Den nye redaktøren er uredd, og har vist stor vilje til å prege i viktigste lokale problemstillingene og har markert seg tydelig nasjonalt.  Han kjenner Drammens Tidende og regionen bra gjennom å ha jobbet her og med det tette samarbeidet vi har hatt for å utvikle de to største mediehusene vest for Oslofjorden på en god måte i de spennende årene mediebransjen er i nå.

– Han overtar som redaktør på et spennende tidspunkt. Vi har dempet opplagsfallet, har hatt en merkbar styrket relasjon til leserne, og har som en av de ytterst få mediehusene innført en og modell for betalt digitalt innhold for abonnenter som ikke svekker vår totale digitale posisjon, sier Bore.