Jonas får prisen for sitt sosiale engasjement gjennom nettstedet www.mygoodact.com. Prisen er på 100.000 kroner og ble delt likt mellom Nøtterøy-gutten og Rolv Wesenlund.

Det var jurymedlem og tidligere kulturminister Ellen Horn som delte ut prisen til de to vinnerne under en tilstelning i Speilsalen på Grand Hotel i Oslo tidligere i dag.

Begrunnelse

I sin begrunnelse påpeker juryen at My Good Act er neste generasjons arena for sosialt engasjement. Videre heter det blant annet:

«Nettplattformen er nyetablert og fremdeles i støpeskjeen, men juryen i Wenche Foss’ Ærespris finner så mye sterkt engasjementet i denne virksomheten at vi ønsker å gå foran og gi vår støtte og anerkjennelse.

Tross sin unge alder har Jonas over flere år drevet med veldedighet blant svake grupper i samfunnet. Ideen til My Good Act fikk han som 14-åring. På nettstedet kan brukerne velge prosjekter fra forskjellige hjelpeorganisasjoner, og støtte med månedlige beløp eller på annen måte.

Brukerne kan også starte egne, lokale prosjekter som gir nyttig hjelp til andre. Juryen er imponert over ungdommenes sterke samfunnsengasjement, og liker spesielt godt at innovative krefter går nye veier for å styrke engasjementet blant kommende generasjoner.

Det økonomiske bidraget fra Wenche Foss' Ærespris på 50.000 kroner vil åpne flere dører for den frivillige organisasjonen som jobber med utvikling av My Good Act», heter det i juryens begrunnelse.

Forbedre verden

Jonas Borchgrevink har en drøm om å forbedre verden. Det sa han i et intervju i Tønsbergs Blad sist sommer.

– Dette er en barndomsdrøm. Jeg måtte bare gjør det. Jeg bryr med ikke om pengene jeg kanskje taper, sa han.

Jonas har brukt utallige timer arbeid og mye penger har gått med for å starte nettstedet.

– Siden er et sosialt nettverk for mennesker som bryr seg om samfunnet. Her er det mulig for privatpersoner å starte nye veldedighetsprosjekter, eller sette i gang en innsamling til et eksisterende prosjekt. Det er også mulighet for tilbakemeldinger på prosjekter man har donert penger til.

– Den yngre generasjonen krever bedre tilbakemeldinger og hyppige oppdateringer, det gir denne nettsiden dem, sa Borchgrevink da Tønsbergs Blad intervjuet ham i sommer.

My good act samarbeider med store organisasjoner som Regnskogfondet, Care, UNICEF og Kreftforeningen.

LES OGSÅ: Vil bli større enn facebook

Ingen fortjeneste

Jonas Borchgrevink har vært opptatt av å ikke ta betalt for tjenesten nettsiden tilbyr.

– Vi belaster verken medlemmene eller organisasjonene. Pengene som blir donert går direkte inn på den veldedige organisasjonens konto. Vi ser ikke noe til pengene, sa Jonas Borchgrevink til Tønsbergs Blad i sommer.