Gå til sidens hovedinnhold

Kvinne (49) livstruende skadet

Artikkelen er over 10 år gammel

SANDEFJORD: En kvinne er livstruende skadet, mens to menn er utenfor livsfare etter skyteepisoden i Sandefjord.

Under politiets pressekonferanse i Sandefjord klokken 18.00, blir det opplyst at den 49-årige kvinnen er livstruende skadet.

– Hun er under behandling på Ullevål universitetssykehus, opplyser politiinspektør Kjetil Egelie på pressekonferansen.

Kvinnens 47-årige ektemann ble også skutt. Han er skadet, men utenfor livsfare og ligger på sykehus i Tønsberg.

Den tredje personen, en 44-årig mann, er kritiske skadet. Han er utenfor livsfare og behandles ved Ullevål.

Del på Facebook

– Mislikte rusmiljøet

Det skal være en mann som har kommet ned til personer som har sittet i Badeparken. Det skal ha oppstått krangel og mannen ble bedt om å gå.

På pressekonferansen i Sandefjord kom det fram at gjerningsmannens motiv kan være sterk uvilje mot rusmiljøet på stedet.

Politiet opplyser at de har grunn til å tro at personene som ble skutt ikke er tilfeldige ofre.

– Vi kan bekrefte at vi har mottatt opplysninger om at det har vært en krangel, mellom en person som passer til beskrivelsene av gjerningsmannen og rusmiljøet i Badeparken, opplyser Torgny Alstad, kommunikasjonsrådgiver ved Vestfold politidistrikt.

Etter krangelen skal mannen ha reist hjem, hentet en 22 millimeter revolver og skutt tre personer i Badeparken. Det melder  Sandefjords Blad.

Politiet kontakter skoler

Politiet forteller at de har vært i kontakt med skolene i området for å holde skoleledelsen oppdatert på politiets arbeid.

En rektor ved en skole i Sandefjord, forteller til tb.no at de bel oppringt.

– Vi fikk beskjed om at det ikke var grunn til å være urolige, opplyser rektoren.

Ved Byskolen i Sandefjord sentrum, valgte skolen å holde elevene inne.

– Det er for øyeblikket svært mange bevæpnede politimannskaper i og rundt Sandefjord. Vi forstår at publikum kan være engstelige, men politiet har ingen grunn til å tro at gjerningspersonen er farlig for publikum, opplyser Alstad.

Store styrker leter fortsatt

Politiet leter etter en mann som antas å være i begynnelsen av 60-årene. Han skal ha hatt med seg en liten grå hund og være bevæpnet med en langløpet revolver. Mannen skal ha mørk blå dynejakke og en lue med øreklaffer.

– De skadde er kjørt av gårde i sykebiler. Fortvilte kamerater av de som er skutt, går rundt i parken og gråter, sier sb. nos reporter Asle Rowe.

Politi og ambulanse kom raskt til stedet. Politiet har sperret av flere inn- og utfartsveier i Sandefjord. Politiet skal gjennomsøke skjenke- og bevertningssteder i byen på jakt etter gjerningsmannen.

Politiet i hele Vestfold er nå utkalt. Det sto væpnet politi i sperringer over hele sentrum og flere steder langs E18. I tillegg er det satt inn et politihelikopter og utrykningspoliti.

Operasjonssentralen ved Vestfold politidistrikt fikk melding om skytingen klokken 10.45 fredag formiddag, opplyser kommunikasjonsrådgiver Torgny Alstad ved Vestfold politidistrikt.

Tb.no følger saken.

FØLG TØNSBERGS BLAD PÅ FACEBOOK:

Kommentarer til denne saken