Mann (22) på glattcelle etter melding om skolemassakre

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

KRISTIANSAND: En mann (22) fra Tønsberg la ut en twittermelding som inneholdt ordet «skolemassakre». Det skulle han ikke ha gjort.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Mannen bor for tiden i Kristiansand, og mandag kveld ved nitiden ble han hentet av politiet i Kristiansand, og satt på glattcelle.

Del på Facebook

Grunnen var at han la ut en melding på Twitter som blant annet skal ha inneholdt ordet «skolemassakre».

Makaber spøk

Meldingen ble raskt slettet, og mannen innrømmet at han hadde kommet med en makaber og dårlig spøk.

Han bekrefter overfor tb.no at han måtte tilbringe to netter på glattcella fra 16. til 18. mai.

– Tweeten er fra en morgen jeg var veldig trøtt, så trøtt at jeg glemte den ironiske endingen. Den har blitt forstått truende av noen, noe som førte til at jeg blir etterforsket nå, sier han.

Etter mannen ble sluppet ut av varetekt, la han ut en melding på nettstedet om at han aldri ønsket å skade eller true noen, og beklaget om noen hadde oppfattet det sånn.

Dumskap

Politiførstebetjent Oddbjørn Lunde ved Kristiansand-politiet sier til tb.no at Tønsberg-mannen ble pågrepet og tatt inn til avhør ved Kristiansand politistasjon etter en twittermelding som ble fanget opp.

– Han ble løslatt onsdag morgen. Vi ble etter avhøret tirsdag enige om å ta meldingen på kontoen for dumskap, sier Lunde.

Han forteller at tipset kom via en «interessent» ved en institusjon som også var nevnt i twittermeldingen. Han ønsker ikke å gå inn på hvilken institusjon det dreier seg om.

Sikret bevis

Lunde forteller at det ikke er dagligdags at folk blir pågrepet for denne type forhold. At de gikk såpass drastisk til verks, forklarer han med at politiet ser svært alvorlig på slike ytringer.

– Vi gjør det vi må gjøre for å sikre bevis, sier Lunde, som oppfordrer folk til å tenke seg om når de legger ut meldinger på sosiale medier.

Artikkeltags