Nå er julemarsipanen på vei

Oktober er bare såvidt i gang, men snart kan dette synet møte deg i butikken.

Oktober er bare såvidt i gang, men snart kan dette synet møte deg i butikken. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Nidar: – Vi har åpnet opp for bestilling.

DEL

– Det er dette som er uken hvor vi åpner opp for å bestille, så hentes varene fra denne uken og utover, sier Robert Rønning, kommunikasjonsdirektør i Orkla Confectionery & Snacks Norge.

De står bak merkevaren Nidar, og deres tradisjonsrike julemarsipan.

Han er usikker på om noen butikker allerede har rukket å hente marsipanen fra lageret, men forventer at bestillingene vil tikke inn fortløpende.

– Vi har produsert opp en del av det som skal ut før jul, og så vil vi lage litt mer senere. Vi selger ganske mye av dette i oktober og november, sier Rønning til tb.no.

Kritiske røster vil nok protestere på det tidlige startskuddet for julesnopet, men noen senere start er uaktuelt, ifølge Rønning.

– Vi har startet salget i uke 40 i mange år nå. Noen vil at vi skal vente til adventstida, men da er det ikke økonomisk forsvarlig. Det blir for kort salgsperiode.

Husker du når julemarsipanen kom i fjor? Her er svaret.

Hval i november

Ikke alle produsenter er like kjapt ute. Julemarsipanen fra Hval er fortsatt et stykke unna, ifølge Rune Forsberg, daglig leder i Hval sjokolade i Sandefjord.

– Vi har startet produksjonen, og vil sende ut til butikkene tidlig i november, sier han til tb.no.

– Ikke tidligere, altså?

– Nei, vi pleier å sende senere. Nidar pleier å være tidligere, men vi er ikke så ivrige på det. Sola skinner jo fortsatt, det er ikke så julete ennå, sier Forsberg.

Kundene kan vente seg den klassiske julemarsipanen, noen nye varianter blir det ikke i denne omgang.

– Men vi jobber med noen nye egg til påske, røper han.

Artikkeltags