Noen som savner meg?

Thone Andersen i Dyrebeskyttelsen viste et bilde av denne karen eller dama til betjeningen på dyrebutikken Buddy på Hvaltorvet. Der tipper de at det dreier seg om sumpskilpadden rødøyet terrapin. Butikken kunne ikke ta i mot dyrene uten å ha godkjenning fra Mattilsynet og det var det ikke mulig å få til mandag ettermiddag. Etter iherdig ringing i et par timer lyktes det til slutt å få nattely hos Dyrlegens senter på Stub. I dag blir Mattilsynet koblet. Foto: Flemming Hofmann Tveitan

Thone Andersen i Dyrebeskyttelsen viste et bilde av denne karen eller dama til betjeningen på dyrebutikken Buddy på Hvaltorvet. Der tipper de at det dreier seg om sumpskilpadden rødøyet terrapin. Butikken kunne ikke ta i mot dyrene uten å ha godkjenning fra Mattilsynet og det var det ikke mulig å få til mandag ettermiddag. Etter iherdig ringing i et par timer lyktes det til slutt å få nattely hos Dyrlegens senter på Stub. I dag blir Mattilsynet koblet. Foto: Flemming Hofmann Tveitan Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

SANDEFJORD: Dyrebeskyttelsen i Sandefjord fikk søndag og mandag servert et heller uvanlig problem.

DEL

Thone Andersen og Ellinor Aagesen Østby, som er to av seks frivillige i dyrebeskyttelsen Sandefjord–Larvik, er dessverre ikke ukjent med å få inn dyr som er overlatt til seg selv, skriver Sandefjords Blad.

LES OGSÅ: Reddet fra pinefull død

Mye ansvarsløshet

Søndag gjorde de allikevel store øyne, da de måtte ta hånd om en stor skilpadde som ruslet rundt i en hage i Hystadveien i Sandefjord. Store øyne ble om mulig enda større da de dagen etter dukket opp for en henting hos en hageeier ved Sandefjord videregående skole. Enda en skilpadde var overlatt til seg selv.

– Vi har mest å gjøre med undulater, papegøyer og katter. Skilpadder har jeg ikke opplevd å ha måttet ta meg av, sier Thone Andersen som uten én krone i vederlag, har jobbet for dyrs beste i 30 år.

– Vi ser dessverre mye ansvarsløshet i forbindelse med ferieavviklingen, kan hun fortelle.

LES OGSÅ: – Beste kjæledyret jeg noen gang har hatt

Må sjekkes

Andersen og Østby forteller at de svært gjerne vil ha kontakt med dyrenes eiere, eller noen som vet hva slags skilpadder dette dreier seg om og hvordan de skal behandles.

– Dyrene må sjekkes. De kan være smittsomme for alt det vi vet, sier Østby som forteller at flere skilpaddetyper er forbudt i Norge.

Det er i utgangspunktet Mattilsynet som skal ta seg av skilpadder og likende dyr på avveie, men tilsynet har ingen akuttberedskap.

– Helt akutt kan det vel heller ikke være. Dyrebeskyttelsen kan forsøke å nå oss på dagtid, forteller regiondirektør i Mattilsynet, Vidar Moen.

Artikkeltags