Det bekrefter regiondirektør i Forbrukerrådet Olav Kasland overfor Tønsbergs Blad.

Del på Facebook

Torsdag morgen sto det lapp på døra til Datakjedens lokaler i Nedre Langgate (i samme bygning som Mediehuset Tønsbergs Blad) om at forretningen er stengt, men at kundene kan henvende seg til det oppgitte telefonnummeret.

Når vi prøver å ringe dette nummeret, kommer vi til Amentio i Trondheim. Og der forteller en vennlig kvinnestemme at Amentio er stengt.

Svindel

Ifølge Olav Kasland i Forbrukerrådet kan selskapet operere på grensen til det lovlige hvis det gjør seg utilgjengelig for kunder som har varer eller tjenester utestående.

– Da er det svindel, og en sak for politiet. Kundene eier jo sine egne varer, sier han.
Regiondirektøren forteller at reklamasjoner på varer som er kjøpt hos Datakjeden heretter må rettes til importør eller grossist, som etter loven plikter å gi kundene direkte oppfølging.

Gullgruve

Ifølge regnskapene har Datakjeden og Amentio vært elendig butikk for eierne i Trondheim, i motsetning til Amentio Holding, som er en gullgruve. Overskuddet i 2009 var på over 23 millioner kroner.

Umulig

Da Tønsbergs Blad torsdag forsøkte å ringe flere av de ansatte og eierne av Amentio-selskapene, var det umulig å oppnå kontakt.

Datakjeden solgte, som navnet tilsier, dataprodukter og bransjerelaterte produkter.

De siste ukene har selskapet vært i hardt vær på grunn av treg levering av bestilte varer. Skatteoppkreveren i Midt-Norge har også truet Amentio Datakjeden med konkurs, men dette ble trukket tilbake.