Onsdag morgen var det duket for åpningen av den nye strekningen på E18 som går fra Sky i Larvik til Langangen i Telemark. Flere av landets største politikere var til stede, deriblant statsminister Jens Stoltenberg.

– Gratulerer alle sammen. Foran oss ligger mange kilometer med motorvei, og det er mange grunner til å være glade for det. Det bedrer framkommeligheten, det er tryggere og bidrar til trafikksikkerheten, og jeg synes det er gøy å åpne nye veier, sier Stoltenberg.

Strekningen er på 11 kilometer og er motorvei klasse A.

Fartsgrensen blir 100 km/t, mot 60, 70 og 80 på den eksisterende E18 med kun to felt, mange svinger og uten midtdeler.Prislappen ender på totalt 1.765 millioner kroner.

LES OGSÅ: Slik blir nye E18

– Hindre at liv går tapt

– Vi kan alle gjøre mer for å redusere antall ulykker om sommeren. Du kan hindre ulykker og hindre at liv går tapt ved å senke farten. Det er en min instendige oppfordring til alle som skal ut å kjøre i sommer, sier Stoltenberg og takker et kobbel av alle som har vært med på utbyggingen.

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa, som også var tilstede, gleder seg over mindre kø og at denne veistrekningen også får betydning for bedre framkommelighet mot Sørlandet.

– Dette er en flott markering av en strekning som minner oss om at vi ikke skal bare komme fort fram, men også ta vare på hverandre. Kjører vi sikkert, så bidrar vi i en dugnad som kan redusere antall trafikkulukker, sier statsråden.