Olemic Thommessen blir ny stortingspresident

Høyre presenterte Olemic Thommessen som kandidat til vervet som stortingspresident i Eidsvoll-galleriet på Stortinget tirsdag.

Høyre presenterte Olemic Thommessen som kandidat til vervet som stortingspresident i Eidsvoll-galleriet på Stortinget tirsdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Høyres Olemic Thommessen blir ny stortingspresident etter Arbeiderpartiets Dag Terje Andersen.

DEL

– Jeg håper jeg vil være en som alle representantene føler gjør en jobb for dem og står opp for dem når det trengs, sier Thommessen.

Stortingspresidenten utnevnes formelt 8. oktober.

Thommessen tenkte seg om en uke før han sa ja til vervet. Han skal tidligere ha vært høyaktuell som ny kulturminister i den nye borgerlige regjeringen.

– Det er en stor ære og et stort ansvar å stille som kandidat til stortingspresident. Jeg takker ja med stor ydmykhet og synes jobben virker spennende. Neste år er det grunnlovsjubileum, og jeg håper det blir avspark for arbeid med store spørsmål, sier Thommessen, som ønsker debatt om benyttelse av stemmerett blant unge og «nye landsmenn», og om endrede medievaner.

LES OGSÅ: – Ergerlig å miste tredjemandatet

Det er 20 år siden Høyre hadde posten som stortingspresident, da med Jo Benkow fra 1989 til 1993. Stortingspresidenten har landets nest høyeste rang etter kongen. Nåværende stortingspresident er Dag Terje Andersen fra Arbeiderpartiet.

LES OGSÅ: Provoseres av butikksnikere

Thommessen har vært stortingsrepresentant i tolv år og har markert seg som kulturpolitiker. Av yrke er han utdannet advokat. Han har vært leder for seremoniprogrammet til OL på Lillehammer i 1994, daglig leder for Vinterspillene på Lillehammer og operasjef ved Ringsakeroperaen, ifølge TV 2.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken