ÅSGÅRDSTRAND: Klokka 15.42 meldte Vestviken 110 om at brannvesenet rykket ut for å kontrollere et branntilfelle i Tors vei i Åsgårdstrand.

Da de kom fram, var det til en ferdig slokket brann.

– Han hørte et smell, kastet blikket bort på kjøkkenbenken og der var det 40 cm høye flammer, skriver VIB på sine Facebook-sider.

– Det var et lite sjokk, sier huseieren.

Dro ut støpselet

Det var en oppladbar hodelykt som tok fyr. Heldigvis ble den ladet mens det var folk hjemme. Ifølge VIB satt de bare meter unna.

– De to personene i huset gjorde flott innsats: Tok sikringen til kursen, fikk dratt ut støpselet til laderen og lagt et vått brannteppe over, skriver VIB.

– Forbilledlig innsats, sier brannmester Trond Andreassen som kom til ferdig slukket brann med sine mannskaper fra Kopstad brannstasjon nå i ettermiddag. Nå vaskes det i boligen i Åsgårdstrand og skadene er minimale. Takket være at det ble ladet når man var hjemme, og i våken tilstand. Samt klok respons når denne type brann oppsto. Ved brann i det elektriske i bolig kan alle typer slukkemidler benyttes, også vann.

Sjekket merke

Etter at noen av VIBs følgere på Facebook ba om informasjon angående hodelyktens merke, gjorde informasjonsrådgiver Arnt E. Folvik i VIB litt undersøkelser. Eieren av hodelykten opplyste at det var en Ryder Sirius 4000.

– Dessverre ser det ut til at det er utfordringer med brann knyttet til denne type hodelykt, sier Folvik.

– I morgen vil vi ta kontakt med DSB, som følger opp produkter som er farlige eller kan være det. Beklageligvis er det ofte svært vanskelig å nå alle kunder som har kjøpt produkter som tilbakekalles, skriver han i kommentarfeltet under saken.

Der lenker han også til sportsbutikken Intersport Renas Facebook-side, hvor de skriver at de har åpnet for tilbakekalling av hodelykten. 

«Vi har uansett etablert et frivillig program for tilbakekalling/innbytte av lyktene. Dette er med bakgrunn i at batteriet inneholder en stor mengde energi, og en eventuell kortslutning eller skade på batteriet kunne få alvorlige konsekvenser», skriver butikken.