Gå til sidens hovedinnhold

Rakels 17. mai-mirakel

Artikkelen er over 7 år gammel

HORTEN: Kvelden før 17. mai fryktet Rakel Kjeldberg Wabø at hun måtte følge feiringen fra sofakroken. Men sånn gikk det ikke.

I over ett år har Rakel Kjeldsberg Wabø vært borreliasyk. En av symptomene hun sliter med er at hun veldig fort blir utmattet.

I et forsøk på å finne en løsning la hun ut en melding på Facebook-siden sin og spurte noen kunne låne henne en rullestol 17. mai.

– Skal jeg klare å være ute og følge med på 17. mai i mer enn 15. minutter, trenger jeg en rullestol. Jeg blir veldig fort sliten og må hvile ofte i flere dager etter på, forteller Rakel.Hun får behandling for plagene ved et senter i Oslo.

– Jeg får nå antibiotikabehandling ved Norsk borreliosesenter i Oslo. Den behandlingen vil vare fram til juli eller august, derfor hadde det vært fint å få låne stolen lenger enn bare 17. mai, sa hun.

Etter at avisen la ut ønsket om å få låne rullestol på tb.no sent 16. mai, gikk det bare seks (!) minutter før første hjelper meldte seg.

– Jeg så artikkelen og er bare glad for at vi kan hjelpe til, sier Lasse Lien. Han jobber i Røde Kors i Sandefjord.
Han forteller at de har mange rullestoler.

 

LES OGSÅ: Flåtten i Vestfold er farligst i Landet

Fantastisk dag

– Vi har fått flere rullestoler fra Sandefjord kommunen som skal sendes til Litauen i oktober.

Etter en tur til Sandefjord hadde Rakel fått låne rullestolen hun trengte.

– Vi var hjemme 00.45, så jeg har vært litt trøtt i dag, forteller hun etter at 17. mai-feiringen er vel overstått. Rakel forteller om en flott feiring.

– Det har vært en fantastisk dag. Vi hadde frokost her for nærmere 30 av vennene mine. Etter frokost kunne jeg være med å se på barnetoget siden jeg hadde rullestol, sier hun.

LES OGSÅ: Rekord etter avisoppslag

Mange til å trille

Med så mange venner på laget manglet det ikke på hender som kunne trille henne.

– Jeg har blitt rullet rundt i Horten og har kost meg. Selv om jeg nå er veldig sliten, ble det en skikkelig flott dag. Dessuten har jeg fått så mange hyggelige tilbakemeldinger, råd og tips etter Facebook-meldingen min og etter at avisen skrev om dette, sier hun og slår fast:

– Jo, dette har helt klart vært verdt alt strevet! Dessuten vil rullestolen spare meg for mye smerte fremover.

ANDRE SAKER PÅ TB.NO:

Kommentarer til denne saken