Rygge vant luftkrigen mot Torp

Det er Ryanair som trekker tallene opp for Rygge. I dag lanserte lavprisselskapet tre nye ruter.

Det er Ryanair som trekker tallene opp for Rygge. I dag lanserte lavprisselskapet tre nye ruter. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Moss lufthavn Rygge har tatt innersvingen på Sandefjord lufthavn Torp i kampen om flypassasjerene. I dag ble tre nye ruter lansert.

DEL

Trafikktallene for 2011 viser at Rygge endte på 1.667.000 passasjerer, mens Torp endte på 1.350.000 passasjerer, altså over 300.000 færre reisende enn på Rygge, skriver Moss Avis. Og mens passasjerveksten på Rygge i fjor var på 17 prosent, hadde Torp en nedgang på 15 prosent.

Det er Ryanair som trekker tallene opp for Rygge. Flyselskapet presenterte i dag to nye ruter, samt en «reprise». Nyhetene er middelhavsøyene Malta og Kypros. I tillegg til de to nye rutene er også middelhavsøya Ibiza tilbake på Ryanairs sommerprogram for 2012.

Opp og ned på ut- og innland

Totalt utgjorde utlandstrafikken på Rygge i fjor 1,5 millioner passasjerer, en halv million flere enn på Torp. På innenriksmarkedet derimot, ble Rygge i fjor nesten halvert til 160.000 passasjerer som følge av Norwegians nedtrapping.

Torp økte sine innenrikstall med fem prosent og endte på 345.000 passasjerer.

LES OGSÅ: Ryanair med ny rute fra Torp

Passasjernedgang for Ryanair

Ryanair fraktet 4.8 millioner passasjerer i desember 2011 – mot fem millioner samme måned året før. Det gir en nedgang på fem prosent. Kabinfaktoren falt med ett prosentpoeng til 79 prosent.

Dette var andre måned på rad at med nedgang i Ryanairs passasjertall. I november var tilbakegangen på åtte prosent i forhold til november 2010.

Kabinfaktoren var den måneden på 80 prosent – som i november for ett år siden.

LES OGSÅ: Piloten ble syk i lufta da Rune var på vei hjem

Ryanairs kommunikasjonssjef Stephen McNamara sier at nedgangen ikke kom uventet. Dette fordi selskapet før vinterprogrammet 2011–2012 satte 80 fly på bakken på grunn av de høye oljeprisene.

De siste 12 månedene har Ryanair fraktet 81,5 millioner passasjerer.

Artikkeltags