– Pannekaker var det eneste han tenkte på, og han skjønte at han bare kunne bestille i vei etter dette, sier Kathleen Skifjell, moren til Scott. 

DETTE ER SAKEN: Bil med sovende barn stjålet på bensinstasjon

Lørdag kveld opplevde hun alle mødres mareritt, da bilens hennes ble stjålet på en bensinstasjon på Revetal med sønnen Scott sovende i setet.

Da Tønbergs Blad besøkte familien søndag kveld, koste de seg i stuen, men reflekterer over det som skjedde. 

SE VIDEO I TOPP/BUNN AV SAKEN

– Det var helt uvirkelig

– Enten det er snakk om 30 sekunder eller ett minutt, alt kan skje, selv om det er liten sannsynlighet, sier Skifjell.

Hun er sjeleglad for at sønnen kom unna hendelsen uten en skramme.

–Tenk og måtte leve resten av livet etter å ha mistet sønnen sin, bare fordi jeg ikke tok nøkkelen ut av bilen, sier Skifjell.

Kathleen Skifjell skulle bare innom bensinstasjonen for å kjøpe en flaske vann, da biltyven slo til.

LES OGSÅ: Dette er personen politiet leter etter (se bilde)

Lot Scott gå

Etter et stykke på veien la Scott merke til at det ikke var mamma som kjørte bilen.

– Jeg ble vekket og tenkte, hva har skjedd nå, hvor er jeg? Så snakket mannen til meg og ba meg gå opp til noen hus langs veien. Han sa at mamma var der, sier Scott.

Forvirret banker han på døra til et hus, og blir tatt imot av en mann og en dame. De ringer politiet og prøver å få tak i mamma, men telefonen hennes lå i den stjålte bilen.

– De spurte hvem jeg var, Scott sa jeg og forklarte hva som hadde skjedd, sier han. Like etter kom ble Scott med politiet til stasjonen der han kom i kontakt med mamma.

– Var en lang halvtime

Søsknene Ann (19) og Johan (22) ble varslet like etter at Scott ble borte.

– Jeg ble litt redd, fordi jeg ikke fikk tak i mamma eller pappa den første halvtimen. Jeg fant ut at Scott var borte gjennom ei venninne som hadde sett politiets oppdatering på twitter. Da gikk jeg inn og leste om det på nettet. Det var en veldig lang halvtime, sier Ann.

Scott er nå trygt hjemme på rommet sitt, og virker helt upåvirket av hendelsen. Han spiller av en trall på pianoet sitt sammen med mamma, før han fornøyd hopper i sengen.

Hva skal du nå da, Scott?

– Egentlig bare slappe av, sier han.

SE VIDEO