Gå til sidens hovedinnhold

Sesongåpning med Berntine

Artikkelen er over 11 år gammel

TØNSBERG: Presis klokken 10.00 lørdag la verdens eldste seilende ishavsskute ut på den offisielle åpningsturen.

Med gule sydvester, regntøy, skjerf og godt humør gikk de ca. 25 gjestene om bord ved Honnørbrygga i Tønsberg, med kurs for Fulehuk Fyr. Regnet bøttet ned, og temperaturen viste bare 11 grader, men det la ingen demper på stemningen. Utover dagen lettet skydekket noe.

Blant gjestene var Nøtterøys ordfører, Roar Jonstang, fylkesordfører Per-Eivind Johansen og leder i sameiet, tidligere rådmann på Nøtterøy Knut Orre. Samtlige rådmenn og ordførerne i distriktet var invitert, men noen meldte avbud på grunn av andre offisielle gjøremål. Det er miljøene bak Bertine og Fulehuk, under paraplyen Ytre Oslofjord, som inviterte til vårtokt og sesongåpning.

Fra begynnelsen av juli kan publikum bli med på turer Nøtterøy rundt hver onsdag og skjærgårdstokter på lørdager og søndager. Det opplyser markedsleder Egil Magnus Wiik.

–Vi håper Berntine kan bli et bindeledd mellom øyperlene Fulehuk, Østre og Vestre Bolærne, sier han.

300 kroner koster turen, og skipet har plass til 40 passasjerer.
Åpningsturen, med skipper Nils Jørgen Borgland, trygt ved roret, gikk til Fulehuk Fyr med innvielse av den nye kaia for ilandstigning.
Toktet gikk videre til Østre Bolæren med bevertning fra signalstasjonen. Samtidig kunne passasjerene sikre seg innspurten av Færderseilasen.

Kommentarer til denne saken