Snart Vestfold-universitetet

GRUNN TIL Å FEIRE: Instituttleder Henrik Jakobsen, dekan Duy-Tho Do og forskerprisvinner Bjørn Jensen (t.h.) feiret torsdag at Høgskolen i Vestfold har fått ph. D-akkreditering. Foto: Marit Borgen

GRUNN TIL Å FEIRE: Instituttleder Henrik Jakobsen, dekan Duy-Tho Do og forskerprisvinner Bjørn Jensen (t.h.) feiret torsdag at Høgskolen i Vestfold har fått ph. D-akkreditering. Foto: Marit Borgen

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

HORTEN: Skal det være en doktorgrad i nano- eller mikroteknologi? Høgskolen i Vestfold har gjort sitt for å få universitetsstatus.

DEL

– Å nei, grunnforskningen kan jeg ikke gjøre på data. Den foregår med blyant, viskelær og papir, sier fysiker og teoretiker Bjørn Jensen. Han er nyslått vinner av forskerprisen for 2009, og litt ekstra blid i dag.

Det samme er forsamlingen med forskere, høyskolelærere og studenter som fyller den nye vestibylen på høyskolen.

Det ferske husorkesteret spiller «Norge i rødt, hvitt og blått», og på podiet står dekan Duy-Tho Do og forteller om utdanningsbeskrivelsen, gjort på dugnad, som førte til at Kunnskapsdepartementet godkjente søknaden om retten til ph.d-tildeling. (ph.d er den internasjonale betegnelsen på doktorgrader, red.anm.).

Snart én til

Når – og hvis – høyskolene i Buskerud og Østfold klarer å oppnå samme status, nærmer høyskolen i Vestfold seg universitetsstatus. For de tre skolene samarbeider. Det har bare en vesentlig mangel. En feirende instituttleder på avdeling for realfag og ingeniørutdanning, Henrik Jakobsen, tror mangelen blir bøtet.

– Vi får nok snart en doktorgradsutdanning til her, og det blir innen pedagogikk.
Det er nemlig kravet for å få universitetsstatus, at det tilbys doktorgradsutdanning innen fire ulike felt.

Uforstyrret av feiringen i vestibylen, jobber grupper av studenter rundt cafébordene like ved. Sirlige ligninger fyller arbeidsboka til Agnes Heyer. Elektronikkstudenten fra Holmestrand synes Bakkenteigen er et fint sted å studere på.

Eik-gutten Marcus Christian Pettersen studerer datateknikk, og er enig med Agnes. Han er derimot ikke så imponert over beliggenheten til skolen, langt fra både Horten og Tønsberg.

Bedre luft

Det har nautikkstudent Ingerid-Kristine Bekkevold fra Skien ingen problemer med, for hun leier hybel i Åsgårdstrand.

Et drøyt halvår ut i førsteårsstudiene har de tre fått merke støyen fra arbeidet med det enorme tilbygget, som delvis har åpnet. De har også smugkikket inn på de nye auditoriene.

– De er jo ikke større enn de gamle, stønner Bekkevold.

– Vi får bare håpe at ventilasjonen er bedre, kommer det fra Marius Christian Pettersen.
Alle tre er enige om at studentmiljøet på høyskolen lider av at studentene bor så spredt.

– Men det gir oss mer tid til å studere, smiler Agnes Heyer.

Artikkeltags