Svineinfluensaen har brutt ut i Vestfold

Svineinfluensaviruset er blitt vanlig i Norge, ifølge Folkehelseinstituttet. En 11 år gammel gutt døde før helgen på Rikshospitalet etter å ha blitt diagnostisert med H1N1-viruset.

Svineinfluensaviruset er blitt vanlig i Norge, ifølge Folkehelseinstituttet. En 11 år gammel gutt døde før helgen på Rikshospitalet etter å ha blitt diagnostisert med H1N1-viruset. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

TØNSBERG: Men per i dag er ingen innlagt ved Sykehuset i Vestfold.

DEL

Før helgen døde en 11 år gammel gutt på Rikshospitalet i Oslo etter å ha blitt smittet av svineinfluensa. I romjulen ble enda et barn innlagt på intensivavdeling. Tilstanden er alvorlig, melder Oslo universitetssykehus.

Hittil i år er det påvist 139 tilfeller av svineinfluensa i Norge. Noen steder er det vanligere å rammes av H1N1-viruset enn av andre influensavirus.

Ved Sykehuset i Vestfold får tb.no opplyst at svineinfluensaen for lengst har brutt ut i fylket vårt, men kommunikasjonsrådgiver Line Jacobsen opplyser at ingen per nå skal være innlagt.

Anbefaler vaksine

Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler ifølge NTB fortsatt folk som er i risikogrupper, blant dem gravide, eldre, diabetikere og folk med kroniske luftveissykdommer, om å vaksinere seg mot svineinfluensa.

H1N1-viruset regnes nå blant virusene som utgjør sesonginfluensa.

– Noen steder i landet vil svineinfluensa være influensatypen flest rammes av. Men foreløpig er det ingenting som tilsier at den vil dominere hele influensabildet i landet, sier overlege Trude Arnesen ved FHI til VG.

Uvanlig

Hun mener det siste dødsfallet samt det at andre personer er innlagt på sykehus med svineinfluensa, er uvanlig. Men det er for tidlig å si om årets influensavirus er farligere enn tidligere år.

– Så langt ser det ikke ut til å bli alvorligere enn andre sesonger, selv om vi har dette spesielt triste tilfellet med barnet som døde. Man ser hvert år at noen blir alvorlig syke, og at noen dør. Svineinfluensa er blitt en vanlig influensatype i Norge, sier Arnesen.

Anslagsvis 900 personer dør av influensavirus hvert år i Norge. Det er registrert 139 tilfeller av svineinfluensa i år, men tallet er trolig langt høyere, ifølge FHI.

FLERE SAKER PÅ TB.NO
Bilene seilte i alle retninger
– Dette kan være livsfarlig
Derfor ble det ikke strødd i sentrum

 

Artikkeltags