Etter at Tønsbergs Blad fredag fortalte at raffineriområdet på Vallø skal renses for miljøgifter og frigjøres for allmennheten, har ikke reaksjonene latt vente på seg.

«Flott, men synd om det skulle bli et nytt Jarlsø», kommenterer Gunhild Bergum på Tønsbergs Blads Facebookside.

Morten Andreassen frykter det samme: «Kommer til å ende opp med blokker og kanskje et 10 etg. høyhus som utbyggeren kaller for 'signalbygg'».

Mange ønsker at området spares til friområde. «Området bør definitivt være til friluftsformål», skriver Ingvild Marie Dingstad.

LES OGSÅ: Fra miljøbombe til drømmetomt

Andre synes utbygging er greit. Roger Dahl skriver: «Boliger. De som vil gå tur får gå hele veien fra Jarlsø til Esso. Egoistisk å kreve enda mer».

Velforeningen

Thor-Arne Dahl og velforeningsleder Richard Skog i Vallø velforening er svært fornøyde med beslutningen om å rydde opp, og de er også positive til boligbygging på deler av arealet.

– Vi har hatt en oppgradering de senere årene. Blir beboernes interesser ivaretatt, er en videre utbygging bare positivt, sier Skog.

LES OGSÅ: Nytt håp for Vallø-rydding

Men begge ser for seg utfordringer med boligutbygging på Vallø.

– Det vil føre til enda større trafikkbelastninger på Valløveien, sier Skog.

De mener Essos beslutning er positiv for hele Søndre Slagen.

– Dette betyr at alle får enklere tilgang til Prinz Christians batteri. Det åpner for at hovedgården kan bygges opp igjen og vi kan få lagt sykkelstier på området, sier Dahl.