– Jeg hadde hvilende nattvakt og mobilen ved siden av meg. Meldingen kom to ganger, med en halvtimes mellomrom. Jeg skjønte at her var det noe rart, sier Torun Lien fra Andebu.

Del

Meldingen kom på engelsk, og på engelsk står det at mobilnummeret hennes er trukket ut i en Coca colatrekning og at hun har vunnet 500.000 pund. Det eneste hun trenger å gjøre, ser å sende navn og adresse på e-post.

– Jeg tenkte at det kan ikke være tilfelle at jeg har vunnet så mye penger. Jeg torde ikke å svare på meldingen.

Svindelforsøk

Torun tror at noen prøvde å svindle henne. Hun undersøkte hvem det var som sendte meldingene, og hos opplysningen fikk hun beskjed om at meldingen kom fra Mali i Afrika. Ifølge opplysningen har flere mobilkunder sjekket det samme nummeret i løpet av onsdagen.

– Jeg håper at andre ikke svarer på tekstmeldingen. Tenker det er sikker flere som har fått denne meldingen, sier Torun.

Forbrukerombudet har registrert flere slike saker.

– Vi har fått en del henvendelser i det siste  fra folk som har mottatt meldinger om at de har vunnet store summer. De får beskjed om at  de har vært trukket ut på bakgrunn av nummeret sitt.  Kjente merkevarer er trukket inn for å øke troverdighet. Vi har hørt om Nokia og Samsung før, og nå er det også Coca cola, sier fagleder i Forbrukerombudet Lars Grøndal

– Ikke svar

– Vi anbefaler folk å ikke svare på slike meldinger. Det er nok forsøk på svindel. Vi vet ikke hvordan de ønsker å svindle. Men det er viktig å passe på alle personlige opplysninger og ikke dele det med folk man ikke kjenner, sier Lars Grøndal

Og det er ikke bare personnummeret og kontonummeret man bør være forsiktig med å opplyse om.

–  Adressen din er også viktig. De kan for eksempel bestille varer for deg. Når du svarer, får de også bekrefte at  her er det et aktivt telefonnummer og forbruker, de  får e-mail din og du risikerer å få flere henvendelser, sier Lars Grøndal.

Hvis du får en mistenkelig SMS eller e-post, kan du sende en klage til Forbrukerombudet.

Bli tilhenger av Tønsbergs Blad på Facebook.