Gå til sidens hovedinnhold

Trenger du sykkel for en dag?

Artikkelen er over 11 år gammel

TØNSBERG: Ved Tønsberg turistkontor og en rekke andre steder kan du nå leie en helt ny bysykkel. I alt er 110 bysykler tilgjengelig for turister og fastboende.

– Vi har opprettet en rekke depoter for bysykler rundt omkring i byen og distriktet. Der kan folk leie og levere sykler, forteller Irene H. Wilhelmsen, fungerende turistsjef i Tønsberg.

Behov for sykler

I fjor kjørte hun et forprosjekt med ti bysykler og fikk kartlagt hvor folk sykler og hva slags sykler de trenger.

– Da fant jeg ut at det er behov for utleiesykler i Tønsberg og at folk gjerne sykler langt, for eksempel til Verdens Ende, sier Wilhelmsen.

Ved hjelp av sponsing fra næringslivet i byen, har turistkontoret kunnet kjøpe 100 nye bysykler som også egner seg på stier, som for eksempel Grevestien fra Tønsberg sentrum til Holmen natursenter på Ilene.

Fra før har turistkontoret ti bysykler fra i fjor, så til sammen er det nå 110 bysykler tilgjengelig i Tønsberg-distriktet.

Flere sykkeldepoter

Irene H. Wilhelmsen har inngått avtaler om sykkeldepoter med en rekke lokale aktører innen reiseliv. Foruten hovedbasen på Tønsberg turistkontor, er/blir det sykkeldepoter på Tønsberg rådhus (Servicesenteret), Tønsberg gjestehavn, Stokke stasjon, Slottsfjellsmuseet, Quality Hotel Klubben, Active Badeland og Den Blå Brygge på Hvasser.

– Vi vil gjerne ha flere depoter, understreker Irene H. Wilhelmsen.

– Hva med hjelm?

– Vi hadde hjelmer til alle syklene i fjor, og dem har vi fortsatt. Vi tilbyr hjelm, men folk har ikke vært interessert. Noen hadde hjelm selv, men det er også mange som ikke vil bruke det, sier Wilhelmsen.

– Etterlengtet prosjekt

Hvis du leier sykkel, får du også med deg et helt nytt og oppdatert sykkelkart over byen og distriktet, med seks ulike sykkelturer, samt severdigheter og badesteder, plottet inn.

Irene H. Wilhelmsen tror bysykler er et tidsriktig framkomstmiddel.

– Det som selger nå er sanser, opplevelser og personlig service, sier hun.

– Bysykler er et etterlengtet prosjekt, som styret i Tønsberg Utvikling er glad for er kommet i gang. Tønsberg-distriktet oppleves mye bedre fra sykkelsetet enn fra bilsetet. Det blir mer lyd og lukt, og så har vi et godt utbygd sykkelveinett, sier Tønsbergs ordfører Petter Berg (H), som også er styreleder i Tønsberg Utvikling, der turistkontoret inngår i porteføljen.