Vi elsker feriebilder!

Husk å ta nok bilder i sommer, bildene er nemlig det du vil kose deg med i etterkant.

Husk å ta nok bilder i sommer, bildene er nemlig det du vil kose deg med i etterkant. Foto:

Av og
Artikkelen er over 7 år gammel

Landets skoleelever har levert sin siste lekse for året og over hele landet gleder mange små og store seg til en sommer full av opplevelser. Men hva er det egentlig som slipper løs feriefølelsen?

DEL

Nettopp dette har en undersøkelse gjennomført av Nikon og Mindlab International tatt for seg.

Bilder vekker minner

2000 deltakere, deriblant 500 nordmenn, ble bedt om å svare på en rekke spørsmål relatert til ferie, forventninger og bilder, og svarene viser en helt klar tendens:

Vi elsker feriebilder.

Av alle bildene som blir tatt i løpet av året, svarer over 50 prosent av nordmennene at det er nettopp sommerferiebildene de liker aller best å se på. På andreplass, med 25 prosent, følger bilder fra bursdager og spesielle anledninger.

Når de ble spurt om hvorfor de foretrakk disse bildene, svarte nærmere 65 prosent av deltakerne at det var fordi bildene vekket gode minner. 1 av 5 oppga grunnen til å være at bildene fikk dem til å se frem til neste ferie.

LES OGSÅ: – 250.000 nordmenn bør droppe ferien

Ikke bruk mobilen

På spørsmål om de gledet seg til å se på bildene fra ferien, innrømmet en fjerdedel av de spurte at de gjerne bruker feriebildene til å muntre dem opp på en dårlig dag, mens nærmere 50 prosent så frem til å skrive ut bildene og få dem inn i album.

Samtidig er det mange som lar seg skuffe av utskriftene av feriebildene. Hovedandelen av disse oppgir at det er den dårlige kvaliteten på bildene, som ble tatt med mobiltelefonen, som er årsaken til skuffelsen. Andre igjen var misfornøyde med at de ikke hadde stor nok zoom til å komme nært nok innpå motivet.

Antagelig bør det være en påminnelse til fremtidige feriegjester å huske på å ta med et dedikert kamera – og når de først er i fotograferingsmodus, gå nærmere motivet.

LES OGSÅ (TB +): Den fortellende fotograf

En tur i laboratoriet

I tillegg til spørreundersøkelsen, lot 20 personer som hadde årets ferieplaner spikret seg undersøke i laboratoriet til MindLab International.

Testkaninene ble koblet opp til utstyr som overvåket den såkalte elektrodermale aktiviteten i huden samt pulsen til deltakerne. Begge deler gir en pekepinn om testpersonens følelsesmessige respons – og brukes blant annet også i løgndetektorer.

Hver av deltakerne ble i tillegg stilt en rekke spørsmål om deres egne tanker rundt hva som trigget feriefølelsen.

LES OGSÅ: Sjekk hvilken vestfoldby som er kåret til årets sommerparadis

Bilder stimulerer hjernen

Selv oppga deltakerne at de opplevde størst reaksjon når de så bilder av den lokale maten til feriedestinasjonen, mens det var lukten av solkrem som utløste de høyeste kroppslige reaksjonene.

Bilder av diverse ferieaktiviteter trigget derimot en reaksjon fra både kropp og hode hos testpersonene – en større reaksjon enn fra bilder av mat og av destinasjonen generelt.

Med andre ord var ikke det bevisste og det ubevisste helt samstemt hos de ferielengtende deltakerne, og det var først da de ble stimulert til å dagdrømme om hva de ville gjøre i ferien at både kropp og sinn ble engasjert.

(Kilde: pressemelding, Nikons feriebildeapp på Facebook)

FLERE SAKER PÅ TB.NO:

Artikkeltags