Vitner motvillig for Breivik

BELASTENDE: – Jeg synes det er veldig belastende å skulle vitne i denne saken. Jeg ønsker ikke å ha mitt navn tilknyttet den verste straffesaken i Norge, sier Ronny Alte. Foto: Eric Johannessen

BELASTENDE: – Jeg synes det er veldig belastende å skulle vitne i denne saken. Jeg ønsker ikke å ha mitt navn tilknyttet den verste straffesaken i Norge, sier Ronny Alte. Foto: Eric Johannessen

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

OSLO/TØNSBERG: I dag vitner Ronny Alte i terrorsaken, etter ønske av Anders Behring Breivik. Han stiller med blandende følelser.

DEL

– Jeg synes det er veldig belastende å skulle vitne i denne saken. Jeg ønsker ikke å ha mitt navn tilknyttet den verste straffesaken i Norge. Jeg synes det er feil at en terrorist skal kunne sitte og peke ut navn, nærmest fra telefonkatalogen, og så er vi tvunget til å møte, sier Ronny Alte til NTB.

Alte ledet fram til april i år den islamkritiske organisasjonen Norwegian Defence League (NDL). Han trakk seg fordi organisasjonen var delt i synet på om de skulle ta offentlig avstand fra Breiviks terrorhandlinger, noe som var svært viktig for Alte.

Han er nå tilknyttet den nystartede organisasjonen Norges Frihetsparti.

– Viktig å få fram

Alte har hatt flere møter med Breiviks forsvarere for å få klargjort hva de ønsker fra ham.

– De vil bruke meg for å bevise at han ikke nødvendigvis er sinnssyk, og så ønsker de informasjon om hvordan det er å være politisk ukorrekt islamkritiker og bli hengt ut i mediene. Det siste synes jeg det er viktig å få fram, sier Alte til NTB.

Han mener Breivik har rett i at 22. juli-saken har ført til en heksejakt på høyreradikale.

Også flere andre islamkritiske vitner forklarer seg i terrorsaken i dag, men kun en av forklaringene vil bli kringkastet. Det er ikke Ronny Alte, og det liker han ikke.

– Det er helt på jordet. Alle de politisk korrekte vitnene blir kringkastet, men ingen av oss på den andre siden får slippe til. Når jeg først er dratt inn i denne saken, er det svært viktig å få fram mine synspunkter. Jeg er derfor svært skuffet over denne avgjørelsen, sier Ronny Alte til NTB.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken