(Bergensavisen)

Påskeferie gir tid og anledning til å slappe av, være med venner og familie, lese en god bok, gå på ski – eller å lage en svær, rosa påskehare på åtte ganger tre meter i snøen!

Det er nemlig hva søstrene Elizabeth (38) og Mona Houge (44) fra Fana har stelt i stand ved familiehytten ved Speidertjønnet på Mjølfjell.

– Det er et prosjekt vi begynte med for fem år siden. Det startet i det små, men nå har det tatt litt av, ler Elizabeth på telefon fra høyfjellet.

Den våte, og tunge snøen som møtte dem i år gjorde at de bestemte seg for å konsentrere seg om kun én påskehare (se tidligere års påskeharer i bildeserien nederst). Den ble til gjengjeld enorm.

– Nå er vi stiv fra nakken til tærne. Vi har brukt rundt 18 arbeidstimer på haren. Det er god mosjon, sier Elizabeth.

 

Skapte en hybrid

Enda er ikke søstrene helt ferdige. Først skal det på plass noen svære snøpåskeegg i bunnen, samt en 20 meter lang plakat med «God påske Mjølfjell!!!».

– Dette er kjempegøy, og unger synes at det er veldig underholdende. Dette er midt i skisløyfen på Mjølfjell. Når foreldre skal lokke ungene med på tur, så sier de at de skal gå til påskeharen. Det er vanlig å spise lunsjen rett nedenfor her, forteller Elizabeth.

Artikkelen fortsetter under bildet.

 

Tirsdag morgen hadde enda ingen gått forbi det rosa vidunderet i løypen, men på sosiale medier melder mange at de gleder seg til å se påskeharen. Skjønt hare, det er visst ikke helt presist.

– Vi er blitt fortalt at ørene ikke henger ned på harer, så det er visst en påskekanin i år. Noen kommenterer også at det ligner på en elefant. Jeg vil ikke innrømme det, men jeg ser hva de mener. Kanskje det er en slags hybrid, ler Elizabeth.

Kjempet mot elementene

Søstrene er på hytten ut påsken sammen med deres foreldre og Elizabeths to barn. Sønnen på ni år har hjulpet litt til med snøgiganten, mens datteren på to år har vært tilskuer.

– Vi er her oppe hver påske. I år har det vært grådig fint vær. I dag har ikke solen brutt gjennom og det er veldig kaldt, men de neste dagene skal det bli skyfritt og fantastisk føre. Nå er snøen så hard at det ikke er mulig å gjøre noe, så vi jobbet mot kuldegradene, sier Elizabeth, før hun avslutter med en utfordring:

– Slår noen påskeharen vår, må de være gode!

Bildeserie

Fem år med rosa påskeharer