Gå til sidens hovedinnhold

Voldtektssiktet tenåring sluppet av politiet: – Bevisene er svekket

Artikkelen er over 6 år gammel

Tenåringen som er siktet for voldtekt av en kvinne i 80-årene er løslatt etter to døgn i arresten. En ukjent voldtektsmann kan være på frifot.

NØTTERØY: – Vi har innhentet en rekke bevis i saken, herunder elektroniske spor. Når vi sammenholder dette med annen informasjon i saken er mistanken vesentlig svekket. Det er viktig å få fram, sier politiadvokat Lise Dalhaug i Vestfold politidistrikt til tb.no.

Tenåringen som er siktet for overfallsvoldtekt av en kvinne i 80-årene på Teie ble løslatt onsdag. Trolig betyr dette at en gjerningsmann fortsatt kan være på frifot.

– Nå etterforsker vi bredt for å se om det kan være en annen gjerningsmann, sier Dalhaug.

Etterlyser passasjerer

Politiet driver fortsatt bred etterforskning med høy prioritet, og ønsker tips fra vitner.

– Det er viktig for oss å komme i kontakt med passasjerer på Tjøme-bussen, rute 02, som gikk fra Tønsberg klokken 11.05 lørdag 15. november, sier Dalhaug.

Politiet har avhørt bussjåføren, men Dalhaug hadde ikke lest avhøret da tb.no intervjuet henne onsdag. Hun kjenner ikke til om bussen plukket opp noen passasjerer på busstoppet nær gjerningsstedet ved undergangen ved Grindløkken skole på Nøtterøy. Bussen passerer vanligvis her rundt klokken 11.11.

Politiet har justert det aktuelle tidsrommet med fem minutter, og er nå mest interessert i tips fra området mellom klokken 11.10 og 11.40.

– Det kan være viktige fem minutter, kommenterer Dalhaug.

I tillegg vil politiet ha opplysninger dersom noen har sett en eldre dame i mørk kåpe med stokk, eller en mann ikledd hettegenser, jakke og joggebukse i området denne formiddagen.

LES OGSÅ: Kvinne i 80-årene skal ha blitt overfalt og voldtatt

Venter på DNA-svarene

Siktelsen mot tenåringen er imidlertid ikke frafalt.

– Det er egentlig bare i påvente av noen etterforskningsskritt, blant annet de biologiske sporene. Dette blir prioritert, men det går gjerne en uke. Før helgen får vi nok ikke svar, sier Dalhaug.

Den planlagte fremstillingen for varetektsfengsling i Tønsberg tingrett onsdag, utgikk på grunn av de svekkede bevisene.

– Det var et sjokk

Den siktede tenåringen satt i politiarresten fra mandag, da han ble innkalt som vitne i saken. Etter vitneavhøret endret politiet statusen til siktet.

– Et par timer senere kom de på døren med ransakelsestillatelse. Det var et sjokk. Han er en type som aldri kunne funnet på å gjøre noe slikt, sier den siktede tenåringens mor.

Selv fikk hun ikke snakke med sønnen mens han var arrestert.

– Via forsvareren hans vet jeg at han er veldig frustrert over å ikke ha fått vært på skolen på tre dager, fortalte moren like før sønnen ble løslatt.

Skulle ta bussen

Moren forteller at sønnen løp for å rekke en buss lørdag formiddag. Da han mistet bussen, gikk han hjem igjen. Det er på denne fotturen til eller fra bussen tenåringen er anklaget for voldtekt ved undergangen ved Grindløkken skole på Nøtterøy. Voldtekten besto ikke  i samleie, ifølge den fornærmede.

– Overgrepet kan ha vart noen minutter, sier Dalhaug.

Tenåringen har hele tiden nektet straffskyld.

– Han føler seg dårlig behandlet. Han dro inn for å vitne, men kom ikke ut igjen før etter 50 timer. Nå er vi veldig lettet, sier moren etter at sønnen slapp ut.

Tenåringens forsvarer, Aksel Haraldsen, har ikke fått noen informasjon om grunnlaget for politiets siktelse.

– Jeg er lettet på hans vegne, kommenterer han.

Den fornærmede kvinnens bistandsadvokat, Siv Elise Kvamsdal, har ingen bestemt formening om løslatelsen.

– Vi avventer bare politiets etterforskning og hva den bringer. Vi vil bare se de biologiske bevisene så fort som mulig, kommenterer Kvamsdal.

LES OGSÅ: – Dette er tragisk