Mann pågrepet etter skytedrama

Politiet i Vestfold bisto Søndre Buskerud politidistrikt etter et skuddrama i Drammen.

Politiet i Vestfold bisto Søndre Buskerud politidistrikt etter et skuddrama i Drammen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

VESTFOLD: Politiet fikk ved 22.30-tiden tirsdag kveld melding om at det var blitt avfyrt skudd i Nybyen i Strømsø i Drammen. Vestfold politidistrikt bisto med væpnede betjenter.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

En mann stakk fra stedet i bil og kolliderte senere i Konnerudgata, like utenfor Drammen sentrum. Mannen skal så ha ranet til seg en ny bil fra en ung mann og kjørt videre.

Bevæpnede politistyrker rykket ut på jakt etter mannen. Det ble satt opp veisperringer ved flere utfartsårer i både Vestfold og Drammen-området. Bilføreren ble stoppet av politiet i Høvik like før klokken 00.30.

Ifølge politiet skal pågripelsen ha skjedd uten dramatikk, men selve bilranet ønsker ikke politiet å kommentere av hensyn til videre etterforskningen.

– Det jeg kan si er at han truet en person og ranet bilen hans. Offeret skal ikke være såret, sier operasjonsleder Magne Lie ved Søndre Buskerud politidistrikt til dt.no.

LES OGSÅ: Tre tatt i trafikkontroll på den «bilfrie» øya

Trolig kjenning av politiet

Den pågrepne mannen som skal være i 30-årene, er satt i arrest i påvente avhør onsdag formiddag. Politiet mistenker at skytingen er knyttet til et miljø de kjenner til.

– Det kan tyde på at skyteepisoden ikke er rettet mot vanlig publikum eller beboerne i området. Hendelsen kan være knyttet til miljøer som er kjent av politiet, sier Lie.

LES OGSÅ: Brøt seg inn i fritidsklubben

Flere tatt

Politiet har i tillegg satt fire andre personer i arrest natt til onsdag.

– Vi har pågrepet en annen mann som kan knyttes til hendelsen. I tillegg er tre andre personer i leiligheten tatt med til arresten, opplyser politiet.

Leiligheten ligger i Drammen. Lie opplyser videre at politiet tror de har funnet våpenet.

– Vi mener å ha funnet våpenet i forbindelse med skuddet i Nybyen. Hvor våpenet ble funnet og hva slags våpen det er ønsker vi ikke å gå ut med på dette tidspunktet. Nå skal vi etterforske saken og holde avhør, først da vet vi mer, sier operasjonslederen.

Bisto Søndre Buskerud

Operasjonsleder Åge Haakonsen ved Vestfold politidistrikt opplyser til tb.no at de også bisto etter skyteepisoden.

– Flere bevæpnede patruljer tok opptilling flere steder i nordfylket i forbindelse med skyteepisoden, forteller han.

Aksjonen ble avsluttet etter at styrker fra Søndre Buskerud politidistrikt fikk kontroll på situasjonen.

LES OGSÅ: Mer regn og mindre sol i ferien

Artikkeltags