(Østlandsposten): En mann i 50-årene, bosatt i Tønsberg, møtte tidlig i januar opp i Larvik tingrett tiltalt for tyveri av stålrør fra NLI Grenland på Torstrand i Larvik.

Mannen hadde, sammen med en kamerat, lånt en henger på Circle K like bortenfor NLI og hadde til hensikt å stjele flere meter med stålrør.

LES OGSÅ: Åse kom til legevakten for å få stanset en blødning i nesen. Så startet marerittet: – Det var helt grusomt

Tønsberg-mannen er tidligere straffedømt

En sen kveld i september kjørte inn på bedriftens område, forsynte seg med to stålrør på 3–4 meter og lastet dem på hengeren.

En ansatt ved bedriften oppdaget det som skjedde og tyvene stakk derfra uten å få med seg hengeren.

I dommen fra tingretten kommer det fram at verdien på stålrørene ikke er fastsatt, men at det er tydelig en videresalgsverdi på slike rør og at det var formålet med tyveriet.

LES OGSÅ: Bil på tomgang stjålet fra Tønsberg sentrum søndag

Mannen som var tiltalt er tidligere straffedømt 15 ganger for lignende forbrytelser, men han forklarte i retten at han nå har fått livet sitt på rett kjøl igjen, blant annet med jobb. Han ba derfor om at straffen ble satt til fotlenkesoning så han kunne beholde jobben.

LES OGSÅ: Promillekontroll på ferjekaia søndag

Fengselsstraff

Det påpekes i dommen at det er opp til Kriminalomsorgen å avgjøre om mannen er egnet for denne typen soning.

Dommen fra Larvik tingrett endte på fengselsstraff i 30 dager. På grunn av mannens svake økonomi, der han blant annet har mye gjeld, ble han ikke dømt til å betale saksomkostninger, selv om påtalemyndigheten ønsket å dømme ham til det.

LES OGSÅ: Hester uten ryttere løper på Eik