STOKKE: Vestfold politidistrikt meldte at nødetatene var på vei til stedet klokken 07.10 torsdag.

«Nødetatene er på stedet. Fører er oppegående, men forslått, melder Vestfold politidistrikt klokken 07.20».

– Sjåføren satt i kjøretøyet da den gikk rundt og ned en skråning, opplyser operasjonsleder Kjetil Indahl i Vestfold politidistrikt til tb.no.

Høydeforskjellen fra veien og til bunnen av skråningen der kranbilen ligger, er 4–5 meter. Ulykken har skjedd like ved Skalleberg gartneri i Rørkollveien 71 i Stokke.

Den mannlige sjåføren ble undersøkt av helsepersonell på stedet. Ambulansen kjørte ham deretter til legevakten for sjekk.

LES OGSÅ: Kjørte seg fast i jernbanebru

Nabo hjalp sjåføren

– Vi hadde akkurat kommet på jobb da vi hørte et enormt brak. Vi løp ut, så hva som hadde skjedd og ringte 113, forteller Ernst Skalleberg, som driver Skalleberg gartneri, til tb.no.

Sammen med kollegaer fra gartneriet, fikk han sjåføren ut av ulykkesbilen og hjalp ham til et varmt rom mens de ventet på nødetatene. Mannen skal ha vært fortumlet og trengte hjelp til å gå.

Kranbilen veier anslagsvis mellom 20 og 30 tonn. Kranselskapet selv, K. Bull AS, vil sammen med tauebil forsøke å få opp det tunge kjøretøyet i løpet av torsdagen.

LES OGSÅ: Traktor veltet ved Frodeåstunnelen

Svært glatte veier

– Det var veldig glatt på stedet, sier Indahl.

Like før klokken 08 kom en traktor og strødde veien, melder tb.nos reporter på stedet. Politiet advarer mot svært glatte veier på grunn av underkjølt regn flere steder i distriktet.

– Særlig på sideveiene er det glatt. På hovedveiene er det saltet, så der har vi ikke fått noen meldinger om glatt føre, sier Indahl til tb.no.

Også Stokke brannvesen rykket ut til Rørkollveien. Under utrykningen, kom de over et annet kjøretøy som også hadde kjørt ut av veien ved Stokke idrettshall. Ingen personer skal der ha vært skadet. Sjåføren hadde bestilt tauing.

LES OGSÅ: Glatt på Torvet

Tb.no oppdaterer saken.