Gå til sidens hovedinnhold

Politiet ser etter mann som har skremt barn

Artikkelen er over 6 år gammel

Flere elever ved Lindhøy skole på Tjøme har blitt skremt av oppførselen til en mann de har møtt på skoleveien.

TJØME: – Elevene opplevde det som skremmende. De hadde blitt redde, forteller rektor Bente Marthinsen ved Lindhøy skole på Tjøme.

Tirsdag varslet to elever på 6. trinn skoleledelsen om mannen de hadde møtt på vei til skolen.

Varslet politiet

– Når barn i den alderen hadde møtt en mann de ble skremt av, tok jeg kontakt med politiet og diskuterte saken med dem, samt FAU, forteller Marthinsen.

Lindhøy skole har elever fra 1. til 7. trinn. Onsdag ble mannen igjen observert av elever og politiet dro ut med en patrulje.

LES OGSÅ: Gutt (7) jaget av maskert mann

Virket sint

Mannen skal ha kjeftet og bannet, veivet med armene, vinket til barna og virket sint. Ifølge barna var han iført mørke klær og en hvit hette, eller et hodeplagg. Elevene skal ha møtt ham på strekningen mellom Solvang og Lindhøy.

– Vi er ute og patruljerer i området både uniformert og sivilt til forskjellige tider i løpet av skoledagen. Vi vil få brakt på det rene hvem personen er, sier operasjonsleder Kjetil Indahl i Vestfold politidistrikt.

Da tb.no var i kontakt med operasjonssentralen torsdag ettermiddag, hadde ingen patruljer foreløpig truffet mannen som er beskrevet.

– Det er ikke godt å si hva dette er. Det er bare å gå videre og ikke ta kontakt med ham. Kontakt voksne. Vi ønsker varsel når det skjer, og ikke etterpå, råder Indahl.

LES OGSÅ: – Tilbød dem «gullpenger» for å kjøre dem hjem

Foreldre er informert

Rektor Marthinsen informerte raskt foreldre den første dagen elever varslet ifra om mannen.

«(...) elevene møtte en mann som veivet med armene og hojet. Skolen har tatt kontakt med politiet» skrev hun blant annet i en mobilskolemelding som gikk ut til alle foreldre tirsdag.

Onsdag sendte rektor nok et sms-varsel til foreldrene der hun informerte om at mannen var observert igjen, og at politiet hadde, og ville være i området.

LES OGSÅ: Mann fengslet for sex-krenkelse overfor barn

– Jeg fikk veldig vondt i magen

– Jeg fikk veldig vondt i magen da jeg hørte om hendelsene. Dette er lille, trygge Tjøme og jeg liker det ikke i det hele tatt, sier en Tjøme-mor Tønsbergs Blad har vært i kontakt med.

Rektor forstår reaksjonen hennes.

– Som rektor forstår jeg at det skaper en utrygghet hos elever og foreldre. Jeg har prøvd å gi ut så mye og detaljert informasjon som mulig, og har en god dialog med politiet, sier Marthinsen til tb.no.

Hun forteller at anslagsvis 20–35 foreldre har kontaktet skolen vedrørende hendelsene.

– De lurer på om de må følge barna til skolen. Vi svarer at det er en vurdering foreldre gjør selv, men at det kan være lurt at barna i hvert fall går sammen to og to, og at de må ta høyde for at de kan møte denne mannen de nærmeste dagene, sier Marthinsen.

LES OGSÅ: – Blottet seg for barn

Kommentarer til denne saken