– Jeg lå på sofaen hjemme hos kjæresten. Så våknet jeg av at to personer pratet, og plutselig ligger jeg på gulvet og har et hundeansikt over meg, som hogger og hogger etter ansiktet mitt. Jeg tenker at «Maria, nå dør du. Nå er du ferdig».

Hundene, som Maria Jørstad beskriver som én blandingsrase og én pitbull, tilhører ifølge henne en annen person som bor i samme hus.

VIDEO: Hør Maria fortelle om angrepet i videoen øverst saken.

I respirator

To uker etter angrepet ligger hun fortsatt på sykehuset med sterke smerter. Det første døgnet ble hun lagt i respirator. Hun er derfor usikker på hvor mange operasjoner hun har gjennomgått.

– Jeg hadde et åpent sår i høyre overarm, som var så dypt at man kunne se inn til bein og muskler. På den vestre hofta har jeg et hull som er rundt 10x10 cm stort. På den høyre leggen har jeg flere store bitt, og jeg har bitemerke på halsen i tillegg til at brusken er deformert. Neseveggen og neseryggen er knust, og kjeven er brukket, sier Jørstad.

I tillegg har hun en rekke sting i både ansiktet, på halsen og kroppen for øvrig.

– Jeg vet ikke hvor mange sting det er snakk om. Legene ga opp å telle da de kom til 100.

LES OGSÅ: Hundebitt-saken ferdig etterforsket

18 Vestfold-saker i år

– Slike saker dukker dessverre opp med jevne mellomrom, sier visepolitimester Steinar Kaasa.

– Hittil i år har vi hatt 18 saker i Vestfold som har blitt omfattet av loven om hundehold. Åtte av disse sakene er fra Tønsberg. Disse er av litt ulik art, bittskader inkludert.

I dag har ikke politiet oversikt over hvor mange hunder som finnes i Tønsberg, heller ikke blant de rasene som tradisjonelt sett er de mest aggressive.

– Det finnes ikke noe hunderegister, sier Kaasa.

– Helt svarte i øynene

Tønsbergs Blad har vært i kontakt med eieren av den ene hunden som angrep Maria Jørstad. Han ønsker å uttale seg anonymt, men sier at han er fortvilet over det som har skjedd.

Ifølge ham er begge hundene rene eksemplarer av amerikansk bulldogg. Eieren fikk først se hva som hadde foregått da han kom hjem til huset senere på kvelden.

– Da jeg kom inn så jeg tydelige tegn på at hundene var vanskjøttet. Det var avføring og urin over alt, og det var satt stoler opp foran inngangen til kjøkkenet i et forsøk på å sperre dem inne. De var helt svarte i øynene begge to, og oppførte seg som om de var blitt forgiftet, sier han.

Hundeeieren mener årsaken til angrepet kan være at hundene fikk i seg ADHD-medisinen Ritalin, som det ifølge ham kan ha ligget noen piller av på gulvet.

– Ritalin kan gi hunder et epileptisk anfall. De forstår ikke hva som skjer, og blir aggressive, sier han.

Maria Jørstad, tror at hundene har fått i seg CS-gass (tåregass) som noen kan ha lekt seg med i leiligheten.

LES OGSÅ: Politihund tatt ut av tjeneste etter bitt

Hardt skadet

Idag er legene usikre på hvor lenge 26-åringen må bli på sykehuset. Men, hun er forberedt på at rehabiliteringen vil ta lang tid.

– Jeg har vakuumpumper i armen som skal hjelpe sårene å gro fortere. Disse må jeg nok fortsette å bruke en god stund. I tillegg har det vært snakk om at jeg kanskje trenger plastisk kirurgi, og en operasjon slik at jeg får flyttet hud fra låret til de hullene som er på kroppen, sier Maria Jørstad.

Fortsatt har hun mye vondt etter det dramatiske hundeangrepet.

– I tillegg er det ganske tungt å se seg selv i speilet.

Oppgitt over politiet

Maria Jørstad har snakket med hundeeieren i ettertid, men hun er oppgitt over at politiet ikke har vært mer frempå i tiden etter ulykken.

– Da kjæresten min anmeldte saken, sa politiet at de skulle komme på sykehuset og prate med meg. Det var for en uke siden, og jeg har fortsatt ikke hørt noe, sa hun onsdag ettermiddag.

Etter det tb.no kjenner til, var det polititjenestemenn til stede på sykehuset torsdag formiddag.
Politistasjonssjef i Tønsberg, Øystein Holt, kjenner til Marias historie.

– Vi visste at hun var hardt skadet, så av menneskelige hensyn valgte vi å vente. I mellomtiden har vi avhørt andre personer med tilknytning til hendelsen, blant annet helsepersonell som behandlet henne, sier Holt.

– Unner hundene avlivning

I dag har politiet kontroll på de to hundene som angrep Maria. Ifølge politistasjonssjef Øystein Holt er det begjært avlivning.

– Hundene blir ikke avlivet før klagefristen har gått ut. Det er en saksbehandlingstid på tre uker, sier Holt.

Holt vet ikke hva slags rase de to hundene er. Men, han sier det er snakk om to forholdsvis store hunder. Han sier at det per nå ikke er noe som tilsier at eieren må stå ansvarlig for det som har skjedd.

– Slik politiet har forstått det, så skulle disse jentene passe hundene, og hadde gjort det i flere dager da hendelsen skjedde.

Fra sykesengen forteller Maria at hun har et ambivalent i forhold til hundenes videre skjebne:

– Jeg unner hunden å bli avlivet. Jeg tror ikke det er bra for den å gå rundt å være aggressiv. Da er det bedre at den får slippe, sier hun.

– Tenk bare hva som hadde skjedd om de hadde bitt et lite barn.

Kommer du til å være redd for hunder nå?

– Jeg elsker hunder, og har ikke lyst til å gå rundt og være redd hunder resten av livet. Men jeg har ennå ikke møtt en hund etter at dette skjedde, så jeg vet ikke hvordan jeg vil reagere.

FLERE SAKER PÅ TB.NO

Merete (18) ble millionær i går

Nå stenges E18 helt

Marius (36): – Jeg hadde englevakt

Sjekk hva de ville bygge her i 1975

FLERE VIDEOER:

VIDEO: – Det vil ta litt tid å rydde opp:

 

VIDEO: Elg skapte trafikkaos på E18:

 

VIDEO: Se skrekkvideoene fra Statens vegvesen: