Gå til sidens hovedinnhold

Seks års fengsel for dødsvold

Artikkelen er over 4 år gammel

En 27 år gammel mann fra Litauen er i Agder lagmannsrett dømt til seks års fengsel for grov vold mot en 50 år gammel landsmann som senere døde på sykehus.

Hendelsen skjedde i Tønsberg i oktober fjor. Ifølge dommen sparket 27-åringen en terrassedør i hodet på 50-åringen slik at han brakk nesen, fikk slått ut flere tenner og i fallet mot verandagulvet fikk han betydelige hodeskader som han senere døde av.

I Tønsberg tingrett i juni, der 27-åringen også fikk seks års fengsel, forklarte han at han var full og ikke husket så mye av hva som hadde skjedd den aktuelle kvelden og natten. Han erkjente ikke straffskyld, verken i tingretten eller i lagmannsretten.

LES OGSÅ: Tre personer siktet etter dødsfall

Lagmannsretten legger i skjerpende retning vekt på at tiltaltes handlinger var brutale og uprovosert, og at 50-åringen døde. Det legges også vekt på at forholdet pågikk over noe tid, og at offeret må ha opplevd frykt og store smerter.

I formildende retning legger lagmannsretten noe vekt på at tiltalte har erkjent deler av hendelsesforløpet. I tillegg ble det lagt noe vekt på at det var 27-åringen selv som ringte politiet og ba om hjelp.

I tillegg til fengselsstraffen må mannen betale til sammen 375.000 kroner til avdødes kone og to barn.

LES OGSÅ: Mann tiltalt for grov vold

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.