Gå til sidens hovedinnhold

Dømt i hasjsak i Tønsberg tingrett – nå er han etterlyst for drapsforsøk

Artikkelen er over 2 år gammel

Politiet mener at Jaspinder Singh (28) skal ha skutt mot en bil forrige søndag – og at han hadde til hensikt å drepe.

Skyteepisoden fant sted på Østre Aker vei ved Haugenstua nord i Oslo, rundt klokka 21.15 søndag 19. august, da to BMW-er kjørte parallelt med hverandre på tofeltsveien.

I den ene bilen satt Jaspinder Singh sammen med én eller flere andre personer og avfyrte skudd mot den andre BMW-en, ifølge politiet.

Dømt i Tønsberg tingrett

Jaspinder Singh er godt kjent for politiet fra tidligere forhold og er tidligere domfelt fire ganger, blant annet for volds- og narkotikarelaterte forhold.

Senest 4. juli ble han dømt i Tønsberg tingrett – i en sak som gjaldt oppbevaring av hasj og amfetamin, ifølge Dagbladet.

Politiet mener det var Singh som avfyrte skuddene forrige søndag – og har siktet ham for drapsforsøk.

LES OGSÅ: Grovt tyveri hos bedrift natt til lørdag

Kriminelt nettverk

– Vi har definert ham som medlem av et kriminelt nettverk, Young Guns. Jeg vil ikke gå inn på rullebladet hans, men kan bekrefte at vi har god kjennskap til ham fra før. Young Guns er jo et rimelig god kjent kriminelt nettverk, sier leder Anne Alræk Solem ved seksjon for alvorlige voldssaker i Oslo politidistrikt til NTB.

Rett etter skyteepisoden blir bilen som ble beskutt, stanset av politiet, trolig fordi den holdt svært høy fart.

– Det var flere personer i bilen som fortalte om skytingen. Det var slik vi fikk kunnskap om hendelsen, og vi har etterforsket saken siden da. Vi mener Singh kjente personene som ble beskutt, og mener derfor at dette var en målrettet handling, og ikke rettet mot tilfeldige personer, sier Solem.

Hun oppgir «den samlede etterforskningen» – beslag, tekniske undersøkelser og vitneavhør – som grunnlag for siktelsen for drapsforsøk.

Bilen som ble beskutt, er en blå BMW 1-serie. Bilen det ble skutt fra, skal være en mørk BMW X5. Det var flere personer i hver av bilene, men Solem vil ikke tallfeste hvor mange. Hun vil heller ikke ut med detaljer rundt personene eller om politiet mener det var én eller flere av dem, som var målet for skuddene.

Ingen ble skadd.

LES OGSÅ: Hundre saker har ligget i over ett år  

Tror han oppholder seg i østlandsområdet

Singh er også etterlyst internasjonalt, men politiet tror han oppholder seg i østlandsområdet. Solem ber folk melde seg umiddelbart dersom de har sett ham eller vet hvor han oppholder seg.

I tillegg til en dom for voldsbruk og narkotikabesittelse er Singh tidligere domfelt for mindre alvorlige forhold, blant annet knyttet til kjøring uten førerkort og kjøring i ruspåvirket tilstand.

Han er dessuten frifunnet for et alvorlig tilfelle av vold mot en annen person.

Solem understreker at politiet ikke setter skytingen på Østre Aker vei i sammenheng med Singhs forbindelse til Young Guns, og at etterforskerne ikke har funnet holdepunkter for at skytingen var ledd i et oppgjør mellom to kriminelle nettverk.

– Vi har heller ikke noen grunn til å sette skytingen i sammenheng med tidligere skyteepisoder i år, der kriminelle nettverk har vært involvert, poengterer hun, og sikter til en rekke skyteepisoder i Oslo-området som tilsynelatende har sammenheng med maktkamp mellom kriminelle gjenger.

LES OGSÅ: Kommunen vil delta i et prosjekt for å hjelpe kriminelle gjengangere. Det synes ikke SV er lurt

Les flere nyheter på tb.no

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.