Ansatt som ny politimester i Sør-Øst

Ole Bredrup Sæverud (44) starter som politimester i Sør-Øst 4. november i år.

Ole Bredrup Sæverud (44) starter som politimester i Sør-Øst 4. november i år. Foto:

Ole Bredrup Sæverud tar over som politimester i Sør-Øst politidistrikt når Christine Fossen slutter.

DEL

Det bekrefter Politidirektoratet tirsdag formiddag.

Sæverud har vært politimester i Troms siden 2012, og har drøyt fire år igjen av sitt åremål. Fra 4. november er han imidlertid politimester i Sør-Øst politidistrikt. En endring som gjelder i ett år.

– Jeg er takknemlig for denne utfordringen, og ser fram til å ta fatt på neste etappe av arbeidet i politidistriktet. Vi har et potensial for erfaringsoverføring mellom politidistriktene, og nå får jeg anledning til å bidra med erfaringer fra Troms. Samtidig ser jeg fram til å bli kjent med de forutsetningene Sør-Øst har for sin drift, og sammen med medarbeiderne der fortsette å utvikle distriktet i ønsket retning, sier Sæverud.

Nåværende politimester Christine Fossen har sagt opp jobben og går til ny stilling i Justisdepartementet 1. november.

Politidirektør Benedicte Bjørnland sier politiet står midt i en omfattende reform, og at det helt klart er en fordel å hente inn en politimester som kjenner reformarbeidet.

– Jeg er svært glad for at Ole Bredrup Sæverud vil ta oppdraget som politimester i Sør-Øst. Ole har de kvalitetene som trengs for å bygge videre på den gode innsatsen som ledelsen har lagt ned i å etablere politidistriktet, sier Bjørnland.

Artikkeltags