Etter at Lise-Marie Sommerstad fra Andebu skrev et leserinnlegg, publisert på tb.no torsdag morgen, har telefonene haglet. Noen av dem var lite hyggelige.

– Jeg har fått et par telefoner om at jeg fortjener en straff som ikke er praktisert i Norge siden middelalderen, sier Sommerstad til tb.no.

Det var NRK som først omtalte saken.

Politianmelder trusler

I leserinnlegget reagerer Sommerstad på at mange kommer med negative uttalelser om barnevernet, selv om de ikke har vært i kontakt med etaten selv.

– Så fort man ytrer seg om barnevern, vil det komme sterke reaksjoner, og det er mye følelser involvert i en sånn sak. Det vil trigge mennesker som ikke skjønner hvor linja går, men jeg har aldri fått så sterke reaksjoner før, sier Andebu-politikeren, og legger til:

– Partiet har prosedyrer på hvordan man håndterer slike ting, og jeg har sagt ifra at trusler vil bli politianmeldt.

Situasjonen har ifølge Sommerstad roet seg mer ned torsdag kveld, etter at det stormet på i morgentimene.

– Jeg har vært i storm før, og er nok ganske tykkhudet, men det er ubehagelig å bli ringt på privattelefonen med såpass truende telefoner, sier hun.

Hun sier imidlertid at det ikke vil legge noen demper på framtidige ytringer.

– Hvis man lar seg styre av dem som kommer med trusler, har de vunnet. Man er nødt til å ytre seg om ting som også ikke er populært, hvis ikke blir politikken helt tannløs, mener hun.

LES OGSÅ: Stopp svartmalingen av barnevernet

Grove beskyldninger

Tønsbergs Blad så seg dessverre nødt til å stenge kommentarfeltet på leserinnlegget på grunn av gjentatte brudd på debattreglene.

– Jeg fikk lest noen av kommentarene før det ble stengt. Å komme med påstander om at barnevernansatte tar liv, er grove beskyldninger, sier Sommerstad.

– Hva fikk deg til å skrive innlegget?

– Barnevernet har så utrolig mange viktige oppgaver. Det er ikke bare omsorgsovertakelse. Om vi mister tilliten til barnevernet, og lar svartmalingen komme fram i media, mister man også grunnlaget for bekymringsmeldinger, sier Sp-politikeren, og fortsetter:

– Hver gang noen poster et innlegg eller en sak kommer fram i media der detaljene trekkes fram om hvorfor barnevernet er involvert, blir også ungene veldig eksponert. Det er eksponeringen av barna som provoserer meg. Det viktige er at ungene får hjelp: at det heter barnevern, og ikke foreldrevern.

– Ville tenkt meg litt om

Sommerstad oppfordrer folk som er uenige med henne til å ytre seg, men påpeker at det må gjøres på en saklig måte.

– Hvis man synes trusler er en grei måte å reagere på, ville jeg kanskje tenkt meg litt om. Det hjelper ikke for barnevernssaken at man får en politianmeldelse i tillegg, sier hun.

– Jeg vet at barnevernet har feil og mangler, men det finnes instanser å rette klage mot. Å ringe en som er uenig med deg og true dem, er ikke måten å gjøre det på.