Erling Lae og Vestfold-politikerne roses av Sanner

SISTE OPPGAVE: En av de siste oppgavene for avtroppende fylkesmann Erling Lae ble å levere sin  til kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) om fremtidens kommunestruktur i Vestfold.

SISTE OPPGAVE: En av de siste oppgavene for avtroppende fylkesmann Erling Lae ble å levere sin til kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) om fremtidens kommunestruktur i Vestfold. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Samtlige kommunesammenslåinger i Vestfold er i ferd med å finne frivillige løsninger.

DEL

OSLO: Som sin siste gjerning i jobben kunne avtroppende fylkesmann Erling Lae idag levere sin tilråding til kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) om fremtidens kommunestruktur i Vestfold.

Anbefalingen slutter seg til de frivillige løsningene Vestfold-kommunene allerede har kommet frem til. Unntaket er Re, der kommunestyret tar sitt retningsvalg 21. september.

Her er Fylkesmannen tydelig på at Re bør slå seg sammen med enten Holmestrand, Horten eller Tønsberg, men vil ikke peke på en av disse tre.

Kommunalminister Jan Tore Sanner mente at når Vestfold har kommet i mål på frivillig vis, vil det også bety at fylkets egne løsninger blir fasiten.

– Jeg kan ikke tenke meg at noen vil sette spørsmålstegn ved dette, sier Sanner til Tønsbergs Blad.

Han roste både ordførere og fylkesmannen for jobben som er gjort med reformen lokalt. Vestfold vil i fremtiden ikke ha noen kommuner med færre enn 20.000 innbyggere, og målet for reformen er dermed nådd.

– Korte avstander er nok noe av grunnen, men også rausheten kommunepolitikerne har vist overfor hverandre, på tvers av partigrenser, sier Sanner til Tønsbergs Blad.

Artikkeltags