Anders Tyvands forfall vippet flertallet i Vestfold KrF

KUNNE IKKE MØTE: Tidligere stortingsrepresentant Anders Tyvand hadde signalisert på forhånd at han kunne akseptere Knut Arild Hareides retningsvalg.

KUNNE IKKE MØTE: Tidligere stortingsrepresentant Anders Tyvand hadde signalisert på forhånd at han kunne akseptere Knut Arild Hareides retningsvalg. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Den tidligere stortingsrepresentanten varslet at han kunne støtte Knut Arild Hareides linje, men måtte melde sykdomsforfall til det ekstraordinære fylkesårsmøtet mandag kveld. Vara Jon Åsheim støttet et blått samarbeid, som vant med én stemmes overvekt.

DEL

– Det er tilfeldighetens spill at noen blir syke og ikke kan møte. Men jeg kunne ikke gjøre annet enn å si min egen mening, både fra talerstolen og med stemmetegnet, sier Åsheim til NRK.

I en meget jevn avstemning bidro den tidligere varaordføreren i Tønsberg til at det ble 23 stemmer for å gå i forhandlinger med dagens regjeringspartier, mens et samarbeid med Arbeiderpartiet og Senterpartiet fikk 22 stemmer. Det var nok til at Vestfold Kristelig Folkeparti dermed sender fire blå og tre røde delegater til det ekstraordinære landsmøtet 2. november.

LES OGSÅ: Eks-nestleder Inger Lise Hansen: – KrF hører hjemme på borgerlig side

Skuffende dag for Hareide

Også i Oslo ble det nederlag for partileder Knut Arild Hareides linje. Hovedstadens KrF-lag sender i likhet med Vestfold fire blå og tre røde delegater til landsmøtet. I Akershus gikk det motsatt vei, med fem røde og fire blå delegater. Alt i alt ble mandagens tre fylkesårsmøter dermed en skuffelse for KrF-lederen, som må konstatere at tilhengerne av et borgerlig regjeringssamarbeid ser ut til å ha en klar ledelse i det Østfold KrF som siste fylkeslag samles til årsmøte i kveld tirsdag.

Her skal det velges åtte delegater til landsmøtet, men ett av disse setene er forbeholdt fylkesleder Brynjar Høidebraaten, som ifølge VG har signalisert at han går for et blått samarbeid. I så fall har den blå siden flertall allerede, og Hareides eneste håp er å få noen blå delegater til å snu før eller på landsmøtet. At avstemningen skal være skriftlig og hemmelig kan i så fall være til partilederens fordel.

Artikkeltags