Gå til sidens hovedinnhold

Profil: Bernt Aksel Larsen (53)

Artikkelen er over 8 år gammel
■ Bernt Aksel Larsen er Kåre Johan Smiths forretningspartner og nærmeste medarbeider. Han har tidligere vært styremedlem i Brunstad Christian Church og Oslo-menigheten, og har bakgrunn som skatterevisor. Han jobber i dag som investor og rådgiver.
■ Larsen har vokst opp i Smiths Venner i Kristiansand, og bodde som ung mann blant annet en periode i Hong Kong. De siste årene har han bodd i samme nabolag som Kåre Johan Smith i Kråkstad i Ski kommune, på Nordli gård.
Skattbar inntekt 2011: 443.887 kroner
Ligningsformue 2011: 0 kroner
■ Bernt Aksel Larsen og kona har de siste par årene solgt både landstedet på Sørlandet, hytta på fjellet og gården i Kråkstad til Kraakstad Invest, som nå er eid av det kypriotiske selskapet Kolwezi Investments Ltd.
Hytte ved sjøen: Det var Larsen som først sto frem som eier av Ytre Tronderøya. Eiendommen er på nær 600 mål og har en samlet strandlinje på én kilometer. Tronderøya AS ble i 2011 lagt under Smith og Larsens investeringsselskap Kraakstad Invest, men dette selskapet er nå solgt til et selskap på Kypros. Larsens kone er fortsatt styreleder i Tronderøya AS. Smith og Larsen opplyser at de ikke har bruksrett til eiendommen, men at de leier stedet fra tid til annen.
■ I februar 2012 kjøpte også Tronderøya AS naboeiendommen for 8 millioner kroner. Det er tre bygninger på eiendommen.
Båt: Det fulgte også med plass i en båthavn i nærheten.
Villa: Det er ingen eiendommer registrert på Larsen. Han bor på Nordli gård i Kråkstad med adresse Glenneveien 7. På gården er det svømmebasseng og tennisbane. Nordli gård er en eiendom på cirka 32 dekar. Det er også to våningshus på om lag 400 kvadratmeter på eiendommen, en idrettsbygning på 924 kvadratmeter og flere andre bygninger. Eiendommen har tidligere stått på kona. Larsen opplyser nå at familien ikke lenger eier eiendommen. Tønsbergs Blad får opplyst av Kåre J. Smiths sønn, Kristian J. Smith, at det er Glenneveien 7 AS, et datterselskap av Kypros-eide Kraakstad Invest, som nylig har kjøpt eiendommen. Kristian J. Smith er daglig leder og styreleder i Glenneveien 7 AS.
Hytte på fjellet: Laftet hytte på 155 kvadratmeter i Trysils «alpeby» Fageråsen. Eiendommen er cirka ett mål stor. Hytta sto på Larsens kone før også denne ble solgt til Kraakstad Invest for 4,8 millioner kroner i mars 2011. Hytta var taksert til 5,2 mill. Bernt Aksel Larsen var da styremedlem og medeier i Kraakstad Invest, og hytta ble kjøpt som en investering for utleie.
Bil: Kjører en BMW X5 fra 2008. Denne ble kjøpt og registrert på Kraakstad Invest, men er siden overtatt privat, ifølge Larsen. For øvrig er det registrert seks biler på Larsen personlig.
Hytte på Brunstad: Larsen disponerer også en hytte på Brunstad i det som blir kalt Tømmerkollen.
■ Oppgir at han ikke har eiendom i utlandet.
Kilder: Eiendomsregisteret, kjøretøyregisteret Autosys, Brønnøysundregistrene. Smith og Larsen har også svart på noen spørsmål om hva de eier.

Kommentarer til denne saken