Gå til sidens hovedinnhold

Profil: Kåre Johan Smith (68)

Artikkelen er over 8 år gammel
■ Kåre Johan Smith ble verdensleder i Brunstad Christian Church tidlig på 90-tallet etter en tøff maktkamp. Han er sønnesønn av Johan Oscar Smith, som grunnla menigheten. Den teller nå mellom 30 og 40.000 medlemmer i 54 land.
■ Smith gikk nylig av som hovedforstander i menigheten, men er fortsatt forstander og en sentral lederskikkelse i menigheten.
■ Ved siden av å jobbe for menigheten, har Smith også livnært seg som entreprenør og investor. I dag kaller han seg pensjonist.
Inntekt 2011: 440.225 kroner
Ligningsformue 2011: 8.661.626 kroner
Villa: Kåre J. Smith bor i en stor tømmervilla i Kråkstad i Akershus. Han har to eiendommer ved siden av hverandre. På den ene står det et treetasjes hus som inneholder to boliger, 16 rom, fire bad, og er på totalt 410 kvadratmeter. På den andre eiendommen er det et hus på 180 kvadratmeter fordelt på tre etasjer.
Hytte på fjellet: Smith eide tidligere en laftet hytte på 165 kvadratmeter i Trysils «alpeby» Fageråsen. Hytta lå i nærheten av Bernt Aksel Larsens hytte. Smith solgte i 2011 for 5,2 millioner kroner.
Hytte ved sjøen: Smith eide en periode også landstedet på Tronderøya sammen med Bernt Aksel Larsen gjennom deres felles selskap Kraakstad Invest.
Hytte på Brunstad: Smith disponerer en av de største hyttene på Brunstad i delen som blir kalt Tømmerkollen.
Bil: Smith kjører en Audi A6 Allroad Quattro fra 2012. Ny koster denne type bil fra 800.000 kroner. Den var tidligere registrert på Kraakstad Invest, men Smith opplyser nå at den er overtatt privat.
■ Oppgir at han ikke har eiendom i utlandet.
Kilder: Eiendomsregisteret, kjøretøyregisteret Autosys, Brønnøysundregistrene. Smith og Larsen har også svart på noen spørsmål om hva de eier.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.