Flere titalls hadde møtt opp på Tønsberg torv for å delta i det årlige olabilløpet.

Det skulle ikke stå på kreativiteten til de fremmøtte, som velvillig viste fram sine hjemmesnekrede biler. Alt fra John Deere og Ferrari til bananer og blåbær var representert, og man kunne ane lukten av svidd gummi idet barna suste nedover Øvre Langgate.

SE ALLE BILDENE:
Bildeserie I
Bildeserie II
Bildeserie III

Fikk hjelp av pappa

Marcus Lindberg (6) var løypetester og først ut med sin gammeldagse bil med elektrisk motor. Da han var kommet helskinnet gjennom løypa, gikk det slag i slag med kjøretøy i alle former og fasonger.

– Det var veldig gøy å kjøre, men jeg har fått hjelp av pappa til å lage bilen, måtte Jonathan Elias Sandmo (9) innrømme.

Han fikk prisen for årets mest fantasifulle bil etter løpet. Fartsstripene på «Fast and the Furious» bekreftet at her kom det til å gå unna, men selve kronen på verket var den siste låten til Erik og Kriss, som runget fra høyttalerne integrert i bilen.

Egne T-skjorter

Det var mange som skulle hedres litt ekstra etter løpet. «Blåbæret», med Selma Johanne Fon (9), Jeanette (10) og Victoria Kolsing (9) bak rattet, fikk prisen for den mest komplette pakken. Spesialdesignede T-skjorter for anledningen sørget for at «Team Otterbeck» ble kåret til det mest entusiastiske teamet.

Selv om det er gøy med litt fart, gikk det for noen litt i raskeste laget. Andreas (8) og Edvard Bjørntvedt Næss (6) sto for årets mest spektakulære gjennomføring.

I deres «F-86» var en ulykke ikke til å unngå, men teknisk svikt får mesteparten av skylden.

– Bremsene virket ikke, også glapp jeg tauet som jeg styrte med, forklarte Edvard, som heldigvis kom fra velten kun med noen få skrammer.