Savnet kvinne (49) funnet i live

Innsatsleder Rune Andersen i Vestfold politidistrikt leder leteaksjonen.

Innsatsleder Rune Andersen i Vestfold politidistrikt leder leteaksjonen. Foto:

Av , , , og
Artikkelen er over 5 år gammel

Politi og frivillige har lett hele natten etter en 49 år gammel kvinne i Re. Torsdag morgen ble Sivilforsvaret satt inn i søket.

DEL

RE: Den savnede kvinnen i Re ble funnet i live innenfor en radius på en halv kilometer syd for boligen sin litt over klokken 09 torsdag morgen.

– Vi blir alltid glade når det ender sånn, sier operativ leder Ruben Asplund i Sivilforsvaret.

– Sliten og forkommen

Ifølge operasjonsleder Johannes Nysæter har letemannskaper søkt i en radius på inntil en kilometer fra kvinnens hjem, i tillegg til typiske turområder.

– Hun er sliten, noe forkommen og blir nå tatt hånd om av helsepersonell. Hun var i stand til å gå sammen med letemannskapene, opplyser han til tb.no.

– Hadde ingen spor

– Vi vet ikke hva som har skjedd, opplyste innsatsleder Rune Andersen til tb.no onsdag kveld.

Naboer skal ha lett i nærområdet og i skogen uten resultat, før de varslet politiet onsdag ettermiddag.

– Hun er 49 år, ca. 180 cm høy og slank. Hun har langt mørkt hår og er trolig iført grå joggesko, sort fleecejakke og beige shorts, opplyste politiet.

Tidlig torsdag morgen fortalte operasjonsleder Per Arne Amundsen i Vestfold politidistrikt at de fortsatt ikke hadde noen spor å gå etter.

– Vi søker fortsatt i de samme områdene som i natt, med til sammen rundt 25 mannskaper, sa han til tb.no.

Bytter letemannskaper

Torsdag morgen ble også Sivilforsvaret satt inn i letingen.

– Vi kaller inn tjenestepliktige mannskaper nå. De skal møte klokka 06:00 for å bidra i søket i Re, sa Reppesgård, som er distriktssjef for Sivilforsvaret i Vestfold.

Rundt 40 letemannskaper fra Sivilforsvaret deltok, og det var ventet flere utover dagen.Mannskapene fra Norsk Folkehjelp og Røde Kors reiste torsdag morgen hjem for å hvile da Sivilforsvaret overtok letingen.

Helikoptersøk

Politi, mannskaper fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Norske redningshunder søkte i natt i området Solerød/Gretteåsen i Re.

Politihelikopteret deltok også i søket og fløy i lav høyde over området.

– Det vil bli søkt med helikopter i dag over noen av de samme områdene som i natt, fordi det var vanskelig å se noe fra helikopteret i det tette krattet, sa Frantzen.

Leteområdet har bestått av sier og veier i tillegg til skog og tett kratt.

Artikkeltags