Nå er plastbrannen slukket

Brannbilen fra Torp, en Panther 6x6 CA5, skumlegger den brennende haugen med plast.

Brannbilen fra Torp, en Panther 6x6 CA5, skumlegger den brennende haugen med plast. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

36 timer etter at brannen startet, kunne brannvesenet melde at den var helt slukket.

DEL

RE: I 06.30-tiden mandag morgen fikk brannvesenet melding om brann på industriområdet på Linnestad i Re.

En ti meter høy haug med flere tonn plast hadde tatt fyr, og det var stor røykutvikling fra brannen som gjorde at beboere i nærområdet ble bedt om å lukke vinduer og ikke oppsøke området. Det er Revac AS som eier plasten.

Tirsdag kveld, 36 timer etter at brannen startet, kunne brannvesenet melde om å brannen er helt slukket.

– Klokken 19.30 tirsdag kveld tok eier over ansvaret og vi har folk som fortsetter å spyle plasten. I tillegg har mannskaper fra VIB har vært oppom Revac AS flere ganger for å sjekke utover kvelden, opplyser brannvesenet på Facebook.

LES OGSÅ: Måtte lukke vinduene i solsteika – dro til badepark

Berømmer innsatsen

Brannvesenet hadde tidlig god kontroll på brannen og det var aldri noen spredningsfare. Likevel var det en stor utfordring å få slukket brannen fordi materialet var av plast.

Natt til tirsdag blusset brannen opp igjen etter å ha blitt betydelig dempet.

– Jeg må få berømme innsatsen til de ansatte ved Revac, velvilligheten til Esso Slagentangen for lån av utstyr og personell, og VIBs egne mannskaper som har stått på og jobbet for å få slokt haugen med 1100 tonn plast, som er et oljeprodukt, sier vakthavende brannsjef Einar Flogeland ved 23-tiden tirsdag kveld. 

Han fremhever også innsatsen til flyplassbrannbilen fra Torp på mandag, som en viktig faktor for å få slukket en svært krevende brann.

– Hele haugen er vendt. Plasten er løftet fram og opp med hjullaster og graver, så spylt og deretter deponert i en ny haug. Det har tatt tid, men var det eneste alternativet til å la haugen brenne. Om vi hadde latt hele haugen brenne hadde det resultert i sot og giftig røyk over store deler av Vestfold, legger vakthavende brannsjef til.

Ingen personer er meldt skadet som følge av brannen.


Video: Thomas Ulseth

Artikkeltags