Senterpartiet mener avtalen mellom regjeringen og KrF om forslag til oppgavefordeling til de nye regionene er så svakt at ingen fylker trenger å slås sammen.

Fra før har Sp foreslått å oppheve Viken-sammenslåingen og sammenslåingen av Finnmark og Troms. Saken behandles i Stortinget i høst.

Nå melder Nationen at partiet torsdag vil fremme nytt forslag i Stortinget for å reversere tre sammenslåinger: Hordaland og Sogn og Fjordane til region Vestland, Hedmark og Oppland til region Innlandet og også sammenslåingen av Vestfold og Telemark. Dermed står bare Trøndelag og Agder igjen som sammenslått etter regionreformen, i partiets forslag.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier bakgrunnen er regjeringens forslag til hvilke oppgaver de nye regionene skal få, som legges fram fredag.

– Dette har vært et elendig politisk håndverk fra regjeringen, og det har blitt et prestisjeprosjekt man bare må tvinge gjennom, mot den lokale viljen. De sa de skulle tilføre mange nye oppgaver. Nå har vi sett fasiten, og det ble knapt noen ting, sier Vedum til avisa.

Han mener det bør bli opp til fylkestingene om sammenslåingene skal gjennomføres.

(©NTB)

LES OGSÅ: Var påvirket av narkotika og promille – og kjørte bil i sentrum
LES OGSÅ: Politirapport: Kriminalitet mot norsk næringsliv for enorme beløp årlig (+)
LES OGSÅ: – Ikke gi barna reflekser som har gått ut på dato