Nå blir det omkamp om lysende søppelbøtter i byen

GLAD: Suzy Haugan (V) er glad for at rådmannen nå innstiller saken om de omstridte søppelkassene.

GLAD: Suzy Haugan (V) er glad for at rådmannen nå innstiller saken om de omstridte søppelkassene. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Saken er ifølge kommunen mangelfullt utredet, og Suzy Haugan (V) er glad den kommer opp på nytt. – Alle sider av saken må bli belyst.

DEL

I høst kom Tønsberg Bydrift med forslag om å sette opp tjue solcelledrevne søppelbøtter, alle installert med elektroniske reklameskjermer. Dette falt ikke i smak hos enkelte bystyrerepresentanter. Gruppelederne Suzy Haugan (V), Steinar Solum (Sp) og Anette Viken (SV) er ikke bare skeptiske til søppelbøttene, de varslet også etter kort tid lovlighetskontroll av bystyrets vedtak.

De tre partirepresentantene hevder blant annet at de nye søppelbøttene bryter med Tønsberg kommunes byplan, og reglementet rundt skilting og reklame.

De hevder også at saken burde vært behandlet i UKIF (Utvalg for kultur, folkehelse og frivillighet) og UBA (Utvalg for bygg og areal).

Blir hørt

Nå blir protestene hørt.

Vedtaket om å sette opp de lysende søppelkassene oppheves dermed, på bakgrunn av det som nå regnes som en ufullstendig utredning i Bystyret.

– De lysende søppelkassene berører folkehelse, estetikk og plan- og bygningsloven, heter det i tilbakemeldingen fra Tønsberg kommune.

Nå er det bestemt at saken skal behandles av aktuelle utvalg, i tråd med kommunens regler.

SE OGSÅ: To ganger har restaurantene Eidur jobbet på gått konkurs. Men han nekter å gi opp drømmen(+)

– Fornøyd

– Dette er en sak som må behandles ordentlig. Alle momenter må komme fram, og alle sider må bli belyst, mener Suzy Haugan (V).

Hun er svært glad for at forslaget om lysreklame i  byen skal vurderes på nytt.

– Dette må sees i sammenheng med byplanen. Her er det ingen som har tatt stilling til folkehelsespørsmål eller hva lysstøy gjør med mennesker. Heller ikke det estetiske bybildet eller arkitektoniske vurderinger er lagt i grunn, mener Haugan.

SE OGSÅ: Husker du disse butikkene i Tønsberg sentrum?

Artikkeltags