Alpinulykke der tiåring ble skadd for livet går for Høyesterett

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Høyesterett skal ta stilling til om en skikjører kan holdes ansvarlig etter at han påførte ei ti år gammel jente varige mén i en alpinulykke i Gautefall.

DEL

Den da ti år gamle danske jenta kjørte sakte ned blå bakke i alpinanlegget Gautefall i Drangedal i Telemark da den da 17 år gamle mannlige skiføreren plutselig kom svevende over et heng og dundret inn i henne i full fart. Ulykken fant sted i februar 2017, men jenta sliter fortsatt med store skader i høyrebeinet, strever psykisk etter det som skjedde og er minst 20 prosent invalidisert, sier moren hennes til NRK.

Den i dag 19 år gamle skikjøreren har i to rettsinstanser blitt dømt for aktløs kjøring. I lagmannsretten ble han dømt til 18 dagers betinget fengsel samt til å betale 75.000 kroner i erstatning til jenta.

19-åringen har imidlertid uttalt at han ikke kan komme på noe han kunne gjort annerledes og har anket saken til Høyesterett. Det ventes at de vil behandle saken i løpet av tre måneder.

LES OGSÅ: (+) Russetiden ble et mareritt for Fabian: – Barna mine skal nok aldri være med på russebuss

Mannens forsvarer Svein Kjetil Stallemo sier til NRK at han er glad for at Høyesterett vil behandle anken deres.

– Vi mener det bærer galt av sted dersom man kan begynne å straffebelegge sport- og fritidsaktiviteter. Det ligger en aksept av økt risiko for skade bak når vi oppholder oss i en alpinbakke, sier han.

Den nå 12 år gamle jentas mor er uenig.

LES OGSÅ: Blir vi oftere syke i jula – eller føles det bare sånn?

– Jeg mener at man ikke kan akseptere verken å bli drept eller invalidisert for livet bare fordi man oppholder seg i ei blå løype på et lite familie-skisportsted, sier hun.

Artikkeltags