Hevet millionlønn nesten uten å jobbe – nå må han punge ut 400.000 kroner

TAPTE: Vidar Thorbjørnsen tapte rettssaken mot Vestfold fylkeskommune. Nå må han betale nesten 400.000 kroner i saksomkostninger.

TAPTE: Vidar Thorbjørnsen tapte rettssaken mot Vestfold fylkeskommune. Nå må han betale nesten 400.000 kroner i saksomkostninger. Foto:

Tidligere fylkeskultursjef Vidar Thorbjørnsen krevde seks millioner i erstatning, men tapte rettssaken mot arbeidsgiveren.

DEL

Thorbjørnsen saksøkte fylkeskommunen etter at den langvarige konflikten mellom partene ikke førte noen vei.

Nå er dommen fra Vestfold tingrett klar:

– Jeg må innrømme at dommen er trist lesing, men også overraskende, sier Thorbjørnsen til NRK, som omtalte dommen først.

Han har ikke bestemt seg for om han vil anke dommen.

Jobbet nesten ingenting

Thorbjørnsen er tidligere kulturdirektør i Vestfold fylkeskommune. I 2009 måtte han fratre stillingen etter en konflikt med fylkesrådmann Mette Bjune og gå over til å bli seniorrådgiver. Som en del av avtalen skulle han heve den samme lønnen, men kun jobbe i en 20-prosentstilling for fylkeskommunen.

LES OGSÅ: Vidar har fått utbetalt millionlønn i årevis uten å gjøre noe

Etter hvert ble arbeidsoppgavene enda færre, og Thorbjørnsen har selv sagt at han jobbet tilnærmet null de siste årene. I fjor ble han tilbudt en sluttpakke på 1,9 millioner kroner, men den ble avslått. Samtidig krevde fylkeskommunen at Thorbjørnsen skulle jobbe hundre prosent igjen. Det hele endte med at Thorbjørnsen saksøkte fylkeskommunen.

Ifølge NRK krevde han seks millioner kroner i erstatning etter det han mente var avtalebrudd.

Fortsatt ansatt i 100-prosentstilling

Men Vestfold tingrett ga fylkeskommunen medhold på alle punkter under rettssaken. Nå må Thorbjørnsen betale nesten 400.000 kroner i saksomkostninger etter at han tapte erstatningssaken.

Det betyr at Thorbjørnsen, dersom dommen blir rettskraftig, i utgangspunktet skal tilbake i en 100-prosentstilling i fylkeskommunen.

– For vår del er det fint at dommen var enstemmig. Nå skal vi finne arbeidsoppgaver til han innenfor kulturområdet slik som vi hele tiden har hatt planer om, sier rådmann i Vestfold fylkeskommune, Øyvind Sørensen, til NRK.

LES OGSÅ: Vidar har avslått sluttpakke på 1,9 mill - nå krever han enda mer penger for å slutte i jobben

LES OGSÅ: Sier nei til sluttpakke for Thorbjørnsen: – Vi er i to forskjellige verdener

Artikkeltags