Behring Breivik med personlig brev til Erlend Larsen

– Til Erlend Larsen! Jeg ber deg erbødigst om at du tilgir meg. Slik starter terroristen Anders Behring Breivik sitt brev til stortingsrepresentanten Erlend Larsen.

DEL

(Sandefjords Blad) – En stortingsrepresentant får fra tid til annen noen forunderlige henvendelser. Dette 20 sider lange brevet topper det hele, skriver Erlend Larsen (H) på sin Facebook-profil.

Brevet han sikter til stammer fra Anders Behring Breivik som 22. juli 2011 totalt drepte 77 mennesker med sin bombe i regjeringskvartalet i Oslo, og på Utøya.

– Behring Breivik kritiserer blant annet en streng brevkontroll. Og etter å ha lest brevet så ser jeg hvor mye aktivitet han fortsatt prøver å utrette, til tross for at han sitter fengslet, sier Larsen til Sandefjords Blad.

20 sider

– Etter å ha lest brevet, er jeg ikke i tvil om at det er riktig at han fortsatt har en streng brevkontroll.

Brevet er altså på 20 dataskrevende sider, med liten skrift. Cirka 10 av linjene er skrevet personlig til Larsen for hånd. Brevet er sendt til stortingsrepresentanter for Frp, Senterpartiet, Høyre, KrF, Arbeiderpartiet, SV, Miljøpartiet de grønne, samt Venstre.

I brevet skriver terroristen også at han ikke kan skrive mer enn 20 sider.

– I brevet skriver han blant annet om at han ber om benådning etter å ha sonet 21 års fengsel, forteller Larsen.

I Facebook-innlegget opplyser Larsen om at Behring Breivik også hevder å ha spart 18.3 millioner menneskeliv.

– Ikke uvanlig

– Hva synes du om å få et slikt brev?

– Ettersom jeg er medlem av helse- og omsorgskomiteen, er det ikke uvanlig med ekstreme henvendelser.

– Han starter brevet med å be om tilgivelse - for hva?

– Tja, hva er det egentlig? Jeg vet ikke om jeg forstår det helt. Han vil nok forsøke å alliere seg med partier han tror kan dele noen av hans surrealistiske oppfatninger.

Artikkeltags