Nytt slokkesystem stoppet branntilløp i kommunal bolig

NYTT SLOKKEANLEGG: Vanntåkeanlegget som slokket branntilløpet slipper ut millioner av ørsmå vanndråper fra en dyse.

NYTT SLOKKEANLEGG: Vanntåkeanlegget som slokket branntilløpet slipper ut millioner av ørsmå vanndråper fra en dyse. Foto:

Nytt sprinkleranlegg forhindret brann.

DEL

Nødetatene rykket torsdag kveld ut til et branntilløp i en kommunalt eid leilighet på Sem.

– Da vi kom fram var branntilløpet slukket av vanntåkeanlegget i boligen, sier brannmester Roar Marthinsen i en pressemelding fra Vestfold interkommunale brannvesen (ekstern lenke, Facebook).

Røykutviklingen startet da en pizzaeske havnet på en varm støpejernsplate på komfyren i leiligheten. Beboeren hadde evakuert ut, og fikk tilhold i en annen bolig for natten.

– Vi rekvirerte restverdiredning fra Sandefjord brann og redning for å fjerne vann, sier brannmester Marthinsen.

Kommunen har de siste årene oppgradert brannsikkerheten betydelig i flere av sine utleieboliger. Personer i risikoutsatte grupper er ifølge brannvesenet overrepresentert i boligbranner med dødelig utfall.

– I den aktuelle leiligheten på Sem er det nylig installert et mobilt vanntåke slokkeanlegg med to detektorer, som løser ut både på røyk og varme, skriver brannvesenet i pressemeldingen.

Dette anlegget utløser millioner av ørsmå vanndråper fra en dyse straks det detekteres røyk eller varme i leiligheten.

– Dette fortrenger oksygenet, og brannen kveles. Resultatet er at vanntåke slokker en brann ved å bruke langt mindre vann enn de tradisjonelle sprinkleranleggene, skriver brannvesenet i pressemeldingen.

Artikkeltags