Solfylt bilnostalgi

Det myldret av mennesker på søndagens 
veteranbiltreff i bøkeskogen.

Det myldret av mennesker på søndagens veteranbiltreff i bøkeskogen.

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

STOKKE: Bonnie (9) er en hund etter biltreff. Hun er ikke alene om det.

DEL

I en Austin-Healey 3000 sitter Husvik-voffsen og slapper av. Kjørebrillene er av, håndbrekket på, og blandingsbikkja skuer utover festplassen i Bokemoa.

– Hun elsker dette og har vært med på biltreff i alle år, forteller matmor Ellinor Hilberg.

Best liker den seg på toppløstur i grombilen fra 1961. Med 140 hk under panseret går det unna, og vel framme på diverse treff og løp er Bonnie et populært blikkfang. Så også i Stokke denne søndagen.

BILDESERIE: Se flere «glis» her.

Blinkskudd

Med sol fra blå himmel, rundt 150 veteranbiler og mange hundre mennesker ble det et nytt blinkskudd av et biltreff i bøkeskogidyllen i Stokke. Det sjette veteranbiltreffet på like mange år samlet unge og gamle, med campingbord og -stoler og appetitt på både gamle, staselige biler og kaffe og vaffel.

– Vi selger vafler, kaffe og pølser så det suser, og folk koser seg glugg ihjel, sier en storfornøyd Even Sundby, daglig leder på Stokke bygdetun.

Det er bygdetunet sammen med Stokke historielag som sørger for at veteranbileiere fra nær og fjern samles til felles bilhygge rett utenfor Stokke sentrum en gang i året.

I år hadde de Tønsberg Swing Jazz Group til å sette den rette stemningen.

Oppdager idyllen

– Oppslutningen om arrangementene våre blir større for hvert år som går. Flere og flere får øynene opp for at det veldig trivelig her, sier Sundby.

Og det skulle ikke forundre oss om både Bonnie og de fleste andre besøkende tar turen på biltreff igjen neste år.

Artikkeltags