Gå til sidens hovedinnhold

Jonas (24) er Norges beste pokémonjeger

Artikkelen er over 5 år gammel

Jonas Garberg-Andresen fra Tønsberg er den første i Norge som har oppnådd level 40 i Pokémon.

Det skal visst være litt av en bragd, men det har ikke kommet gratis. Garberg-Andresen har slitt ut skosåler for å nå level 40.

– På det meste har jeg spilt Pokémon mellom 12 og 16 timer om dagen, men på en mer normal dag blir det fire-fem timer, sier han.

LES OGSÅ: Her finner du de beste pokéstoppene i Tønsberg

Skritt etter skritt

Jonas Garberg-Andresen, som også går under Pokémon Go-navnet CptGiovanni, bor på Tolvsrød i Tønsberg og har sine faste ruter han går på sin jakt etter Pokémons.

– Jeg går til faste pokéstopps på Borgheim og ved biblioteket i Tønsberg, sier han, og legger til at det ligger mye strategi i å nå så langt.

– Det krever ekstremt mye og den som utnytter tiden best kommer lengst. Ofte blir det 30.000 til 40.000 skritt hver dag, sier han.

LES OGSÅ: Nå er Pokémon-kartet vårt 10.000 ganger bedre!

Tidkrevende hobby

Til daglig hjelper Garberg-Andresen sin mor, som driver en nettbutikk som selger hundeutstyr, men han ser ikke bort fra at han i framtiden kan tjene penger på Pokémon.

– Det er alltids muligheter for å tjene penger på dette, men foreløpig er det bare en veldig tidkrevende hobby. Jeg har alltid vært glad i å spille, og tidligere har jeg vært høyt rangert på PlayStation- og PC-spill, forteller han.

LES OGSÅ: Send Pokémon-spillerne tilbake dit de hører hjemme – ned i kjelleren og inn på gutterommet

Best i verden

Selv om han nå er blitt den første nordmannen som har kommet seg til level 40, har han allerede satt seg et nytt mål.

– Jeg håper å bli verdens første som får alle medaljer i Pokémon. Jeg mangler 24 medaljer for å få det til. Jeg har snakket med andre i verden som også er kommet til level 40, og ingen av dem har klart å samle alle medaljene, sier han.

LES OGSÅ: – Provoserende og trangsynt om Pokémon Go

Kommentarer til denne saken